hasko objavljeno: 16. listopad 2015. objavljeno: 16. listopad 2015. Molim odgovore : Rad nedjeljom , nigdje se na listi ne vodi kao plaćen , sutradan ponovo rad pod tuđim imenom (stalna praksa). Pitanje : prijava kome i moguće kazne ( radnik se ne usuđuje prijaviti). Odbijanje od plaće bez obrazloženja. Prijava kome i moguće kazne. Zasad toliko . Hvala. Citiraj
Potpis2015 odgovoreno: 18. listopad 2015. odgovoreno: 18. listopad 2015. Inspekcija rada-Bilo bi dobro kad bi imali neki dokaz. Ako ste član sindikata, požalite se njima. U tom slučaju oni šalju inspekciju. hasko 1 Citiraj
hasko odgovoreno: 18. listopad 2015. Autor odgovoreno: 18. listopad 2015. Inspekcija rada-Bilo bi dobro kad bi imali neki dokaz. Ako ste član sindikata, požalite se njima. U tom slučaju oni šalju inspekciju. Ne radi se o meni nego o osobi do koje mi je stalo. Nisam nepismen , a ni lijen pa da ne pročitam Zakon o radu i odredbe koje se tiču konkretnog pitanja i Bogu hvala , ni odlučnosti mi ne fali za ovako nešto. Pitanja su ustvari nisu za nekoga tko će mi reći ono što sam i sam pročitao iz Zakona , nego stvarna situacija ( vrlo ozbiljna s izvjesnim ozbiljnim posljedicama ) i hitno postupanje nakon prijave , a to ne podrazumijeva 8 dana nego najviše 2-3 sata nakon prijave. Zašto ? Jer imam opravdanu sumnju u zakonit i pošten pristup inspekcije i najviše me zanima osiguranje prijave . Citiraj
hurus odgovoreno: 19. listopad 2015. odgovoreno: 19. listopad 2015. Ne radi se o meni nego o osobi do koje mi je stalo. Nisam nepismen , a ni lijen pa da ne pročitam Zakon o radu i odredbe koje se tiču konkretnog pitanja i Bogu hvala , ni odlučnosti mi ne fali za ovako nešto. Pitanja su ustvari nisu za nekoga tko će mi reći ono što sam i sam pročitao iz Zakona , nego stvarna situacija Ovo nebi komentiral osim, da je "potpis" savjetovao ono kaj zna. ( vrlo ozbiljna s izvjesnim ozbiljnim posljedicama ) Ako želite odgovor,pojasnite pitanje: Kaja je to"stvarna situacija" I zbog čega bi mogla imati ozbiljne posljedice" i koje???? i hitno postupanje nakon prijave , a to ne podrazumijeva 8 dana nego najviše 2-3 sata nakon prijave. Po mom iskustvu u problemima sa postupanjem Inspektorata sve je rečeno u njihovim pravilnicima o radu Inspektorata i kodeksu. A to ste pročitali pa znate. A inače za 2-3 sata možete fino i reš ispeći kakvog odojka. Zašto ? Jer imam opravdanu sumnju u zakonit i pošten pristup inspekcije i najviše me zanima osiguranje prijave . Za sumnje u zakonitost postupanja inspektorata na ministarstvo i u DORH! Sigurno budu postupili u roku pečenja odojka. Citiraj
hasko odgovoreno: 19. listopad 2015. Autor odgovoreno: 19. listopad 2015. Ovo nebi komentiral osim, da je "potpis" savjetovao ono kaj zna. Ako želite odgovor,pojasnite pitanje: Kaja je to"stvarna situacija" I zbog čega bi mogla imati ozbiljne posljedice" i koje???? Po mom iskustvu u problemima sa postupanjem Inspektorata sve je rečeno u njihovim pravilnicima o radu Inspektorata i kodeksu. A to ste pročitali pa znate. A inače za 2-3 sata možete fino i reš ispeći kakvog odojka. Za sumnje u zakonitost postupanja inspektorata na ministarstvo i u DORH! Sigurno budu postupili u roku pečenja odojka. Hvala lijepo "hurus" , pomogao si i više nego misliš, a isprike "potpisu" jer zaista nisam imao namjeru biti grub i omalovažiti dobru vjeru čovjeka i njegvog savjeta. Hvala "potpis 2015". Citiraj
hurus odgovoreno: 20. listopad 2015. odgovoreno: 20. listopad 2015. Hvala lijepo "hurus" , pomogao si i više nego misliš, a isprike "potpisu" jer zaista nisam imao namjeru biti grub i omalovažiti dobru vjeru čovjeka i njegvog savjeta. Hvala "potpis 2015". hasko, drago mi je da sam pomogao,mada ne znam kako! No radi interesantne problematke koju si iznio, bilo bi lijepo da nam pojasniš "stvarnu situaciju " i "ozbiljne posljedice" koje su moguće u tom "slučaju" tvoje prijateljice. Intrigantna je to tema za razmatranje. Citiraj
hasko odgovoreno: 20. listopad 2015. Autor odgovoreno: 20. listopad 2015. hasko,drago mi je da sam pomogao,mada ne znam kako! No radi interesantne problematke koju si iznio, bilo bi lijepo da nam pojasniš "stvarnu situaciju " i "ozbiljne posljedice" koje su moguće u tom "slučaju" tvoje prijateljice. Intrigantna je to tema za razmatranje. Stvarnu situaciju sam objasnio ( dio ), a posljedice će biti teške i po radnika i po poslodavca zato jer sam sročio i poslao prijavu gdje će poslodavac nesumnjivo znati odakle "vjetar puše". Zato sam tražio "osigurač" za prijavu , jer (to znam pouzdano) krtica iz redova inspekcije upozorava poslodavca. Ne znam ime , ali ...... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.