Jump to content

Stručni ispit školstvo?


fango

Preporučene objave

Ne znam ima li netko kakvo smisleno objašnjenje zašto sada MZOS uvodi nužnost ishođenja rješenja kojim se utvrđuje da li osoba ima odgovarajuću vrstu obrazovanja za obavljanje poslova učitelja, nastavnika odnosno stručnog suradnika, tocnije riječ je o slučajevima u kojima se pripravnici koji imaju inozemnu obrazovnu kvalifikaciju (diplomu stečenu izvan teritorija Republike Hrvatske) prijavljuju za polaganje stručnog ispita, a uz prijavnicu nije priloženo odgovarajuće rješenje ili mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao nadležnog tijela, potrebno je iste uputiti na nužnost ishođenja rješenja MZOS-a kojim se utvrđuje da osoba ima odgovarajuću vrstu obrazovanja za obavljanje poslova učitelja, nastavnika odnosno stručnog suradnika.

 

Nerazumljivo je zašto MZOS sada traži to famozno rješenje s kojim treba prijaviti i pristupiti stručnom ispitu? .. prilikom prvog izlaska na stručni u svibnju ove godine narečeno rješenje nitko nije niti spominjao, da li je došlo do promjena u Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi? .. da li se smatra da nostrificirana inozemna diploma visokog obrazovanja više nije dovoljan dokaz o stručnosti?

 

unaprijed zahvalan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav!

 

Zanima me jesi li nabavio spomenuto rješenje. Naime, ja već dva roka propuštam zbog nemogućnosti dobivanja tog rješenja. Slala sam mailove i zvala na MZSO i uvijek dobivam isti odgovor: "Dokument trenutno ne izdajemo zbog potrebe promjene zakona o inozemnim visokoškolskim kvalifikacijama. Morate pričekati nekoliko mjeseci da se to riješi..."(????) Kako si ti to riješio? Postoji li ipak način da se dođe do tog rješenja?

 

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nismo rijesili, i dalje se odbijaju zahtjevi i pozurnice za izdavanje famoznih rjesenja, kazu do veljace ili cak ozujka ... zanimljivi su nasi pravilnici i zakoni s podzakonskim aktima, moja prva susjeda otisla trbuhom za kruhom u Njemacku, s diplomom filozof.fakulteta Mostar kao profesor, naravno tamo joj nisu trebale nikakve potvrde

 

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija