Jump to content

novcana kazna/povrat novaca


maria0308

Preporučene objave

radi se o novcanoj kazni koja zapravo nije kazna nego povrat novaca. osoba je osudena za kazneno djelo prevare s time da je putem te prevare uzela te novce, i sad ih treba vratiti tim osobama koje su stradale financijski u toj situaciji. sud je tocno odredio koliko se treba vratiti kojoj osobi, I rok u kojem se treba vratiti.

 

koliko sam ja citala, novcane kazne su jedine koje drzava ne oprasta. da li to vrijedi i za ovakve situacije? da li postoji ikakav nacin da se izbjegne/smanji taj dug? (osim da se ide zaliti opet na sud, jer to vise ne dolazi u obzir)

 

i jos jedno pitanje, ako se uspije s osobom (ili vise njih) dogovoriti da se vrati jedan dio novaca, da li oni mogu potpisati da im je sve vraceno? primjer, dugujem osobi x 1000kn. ja ih nemam, ali mogu vratiti 500kn. Ja se dogovorim s osobom x da vratim samo 500kn a da on potpise da sam vratila sve, a on pristane jer se njemu to vise isplati nego da jos godinama ceka neku isplatu, a ionako zna da mu zapravo nisam toliko ni uzela makar je sud tako odredio. ako se svi dobrovoljno dogovore, da li je takav dogovor legalan? da li je uopce legalno predloziti tako nesto?

 

ako to je moguce, kakvi bi dokumenti/dokazi trebali? treba biti neka potvrda da je to placeno a ne znam da li to neki advokat ili netko treba voditi ili se jednostavno dvije osobe dogovore i potpisu.

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U načelu, odluku suda trebalo bi izvršiti na način kako je to određeno njome.

 

No, obzirom se tu radi o dosuđenom imovinsko-pravnom zahtjevu oštećenika, po mom mišljenju, ispunjenje istog ovisi o njegovu adresatu, stoga smatram da bi on mogao pristati i na manji iznos, ali u tom slučaju, to je potrebno riješiti nagodbom između vjerovnika i dužnika, da se ne desi da vam on usmeno obeća jedno, a kasnije protiv vas inicira postupak opoziva uvjetne osude, jer niste u cijelosti podmirili presudom određeni iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija