anaboban objavljeno: 22. listopad 2015. Dijeli objavljeno: 22. listopad 2015. Susjedi su sudskom presudom dobili pravo prolaska pješice preko dijela moje nekretnine.Zanima me mogu li tražiti ukidanje istog obzirom da imaju 3 puta do svojih kuća? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 22. listopad 2015. Susjedi su sudskom presudom dobili pravo prolaska pješice preko dijela moje nekretnine.Zanima me mogu li tražiti ukidanje istog obzirom da imaju 3 puta do svojih kuća? možeš ako se susjedovoj kući može pristupiti sa javne površine. ali ako nema osnova za ukidanje tog prava imaš pravo tražiti naknadu (zbog umanjenja vrijednosti tvoje nekretnine opterećene tuđim pravom) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anaboban odgovoreno: 22. listopad 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 22. listopad 2015. Svi imaju pristup s javne površine...u procesu su tvrdili da im je preko moje parcele kraće i brže stignu...premda je razlika u odnosu na postojeći put pola min. dužeg hodanja.Doveli su hrpu svjedoka i dobili proces.Ostecena sam sa 2 m sirine i 16 m dužine cijelom parcelom za njihov prolaz pjesice.Smatram da je moja šteta veća od njihove koristi jer imaju adekvatan postojeci put.Jel mogu tužiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 22. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 22. listopad 2015. Ovdje se najvjerojatnije radi o tome da je služnost prolaza stečena dosjelošću, i u tom smjeru je vjerojatno bila vođena parnica, na utvrđenje prava služnosti koja je stečena na temelju zakona. Vi možete, po mom mišljenju, sada ići sa tužbom na temelju odredbe čl. 242. st. 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.