salko123 objavljeno: 23. listopad 2015. Dijeli objavljeno: 23. listopad 2015. (uređeno) Poštovani. Ovaj tekst vam pišem s namjerom da mi pokušate objasniti kako (ja) kao bivši radnik jedne hotelske kuće mogu doći do svojih potraživanja. Naime radi se o sljedećem.Ja sam prije nekoliko tjedana bio dobio otkaz ugovora o radu nakon punih 27 godina radnog odnosa u toj hotelskoj kući.Godinu dana nisu nam bile isplačene plače radnicima u tom hotelu,radili smo cijelo vrijeme ali nismo dobivali plaču. U 9 mjesecu ove godine je proglašen stečaj u toj hotelskoj kući.Od stečajne upraviteljice smo dobili,sve napismeno koliko je duga plače radnicima i koliko če iznositi otpremnine.Stečajna upraviteljica nam govori da je najbolje rješenje za radnike da svi odemo na Zavod za zapošljavanje(biro),jer će u 11 mj, će zasjedati (neki sud neznam točno koji dali je trgovački il neki drugi) o zatvaranju hotela,jer je u velikim dugovima.HOTEL JE POD HIPOTEKOM OD BANKE u iznosu od 2 milijona kuna.Rečeno nam je da če banka uzeti hotel u 12 mj.jer nije podmiren dug. Pitanja su sljedeća pa vas molim da mi odgovorite po redosljedu pitanja. 1.Kako da se naplati te zaostale plače i otpremnine? 2.Ako banka nas uzme u 12 mj.koja su naša prava i dali postoji mogučnost da se nadamo i daljem našim plačama i otpremninama? 3.Načuo sam da bi bi "naš" bivši direktor Hotela ima plan da iznajmi isti taj Hotel(prostor), dali je to moguće da se u stečajnom postupku može iznajmiti taj Hotel,ali ne da ostavlja stare radnike,već da dovede svoje ljude???? 4.Dali mi možete savjetovati dali da idem na "biro" ili da ostanem u tom hotelu što mi nude "ugovor o djelu" da radim sve do tog suda koji će zasjedati znači u 11 mj?,sad datum u 11 mj neznam točno. 5.Kakva mi prava još imamo,i kako bi došli do naših plača i otpremnina?Dali vrijedi da ih tužim? Hvala vam unaprijed.I molim vas nek mi odgovore ljudi,samo koji imaju slična iskustva,ili ko se razumije u stečajni zakon i njegove dalnje postupke. Pozdrav uređeno: 23. listopad 2015. od salko123 zbog grešaka Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.