Legaly noob objavljeno: 9. studeni 2015. objavljeno: 9. studeni 2015. Poštovani legalci, evo imam jedno pitanje koje ne znam kuda bi svrstao a nadam se da mi možete pomoći. Prošle godine sam mijenjao krovište, pomagali su mi prijatelji i bivši tast (koji u to vrijeme nije bio bivši). Prošlo je više od godinu dana od radova i nedavno sam raskinuo sa tom djevojkom. I svatko je sretno otišao na svoju stranu. I neki dan sam primio poziv od nesuđenog tasta koji sad od mene traži određenu svotu novca za pomaganje. Mene zanima, ima li on kakvu pravnu osnovu za tužbom ili nečim drugim? I da, još jedna sitnica, ja sam digao kredit jer se to radi o mojoj kući, tako da nisam sa djevojkom ili bilo kim drugim dijelio troškove. Hvala unaprijed Citiraj
G-man odgovoreno: 9. studeni 2015. odgovoreno: 9. studeni 2015. Da li se ikad prije ili tokokm radova spominjala kakva naknada za "tastov" rad? Ili se u biti radilo o pomoći u radu? Citiraj
Legaly noob odgovoreno: 9. studeni 2015. Autor odgovoreno: 9. studeni 2015. Ne, nikad nikakva naknada nije ni spomenuta. Jer se tu radilo o pomoći u radu. Kao što sam napomenio pomgalai su mi ostatak obitelji i prijatelji. On inače to radi pod fuševe, ali nije majstor i nema veze s njegovom strukom. Citiraj
G-man odgovoreno: 9. studeni 2015. odgovoreno: 9. studeni 2015. Uz uvjet da imate još nekog tko može posvjedočiti takvom dogovoru, tast neće uspjeti sa svojim zahtjevom, a ako vas svejedno tuži, uzmite odvjetnika, pa će si nabiti samo još dodatnih troškova. Žalosno je kada se u rastanak dvoje ljudi, koji je ionako težak, upliću još i roditelji sa svojim "idejama". Citiraj
Legaly noob odgovoreno: 10. studeni 2015. Autor odgovoreno: 10. studeni 2015. Manje više svi koji su bili prisutni su znali o kakvom je dogovoru riječ. Jer on je pomagao jednako (ako ne i više) kao i svi drugi. Od početka su se ti roditelji htjeli miješati, zato je i jednim djelom došlo do razilaženja. Ali između nas je sve dobro bez svađe i jedno i drugo smo u sretnim vezama. Hvala još jednom, nadam se da će se dotični smirit jer nikom ne treba ta gnjavaža. Citiraj
bovu odgovoreno: 10. studeni 2015. odgovoreno: 10. studeni 2015. Hvala još jednom, nadam se da će se dotični smirit jer nikom ne treba ta gnjavaža. hoće kad plati troškove suda i zastupanja oba odvjetnika. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.