irach objavljeno: 10. studeni 2015. Dijeli objavljeno: 10. studeni 2015. Pozdrav, interesira me slijedeće: znači majka i otac žive u izvanbračnoj zajednici 26 god, ona nigdje ne radi, a on je odnedavno u mirovini, dobio je otpremninu(poveći iznos), odbija joj dati ikakav novac, vrijeđa je(prije je znalo biti i fizičkog zlostavljanja),i sad je on i njegova ljubavnica uznemiravaju ( prikriveni pozivi kasno u noć, laže dojave hitnoj kasno u noć da joj nije dobroi sl.) i još k tome troši svoj novac na ljubavnicu, dok njoj ne daje apsolutno ništa, braća i ja ju financiramo. Koja prava ona ima? ako ih uopće ima?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
penava odgovoreno: 10. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2015. Fizicko nasilje, uznemiravanje - prijaviti na policiju, sve ispricati kako i sta, sve detalje, policija zna svoj posao i postavit ce dodatna pitanja, sve iskreno odgovoriti. Traziti razvrgnuce vanbracne zajednice, te traziti podjelu imovine, te evetualno uzdrzavanje ako ima osnova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 10. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2015. Traziti razvrgnuce vanbracne zajednice, te traziti podjelu imovine, te evetualno uzdrzavanje ako ima osnova. na koji način i od koga tražiti razvrgnuće vanbračne zajednice? vanbračna zajednica postoji ili ne. nije registrirana kao brak da se može tražiti razvrgnuće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 10. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2015. Pozdrav, interesira me slijedeće: znači majka i otac žive u izvanbračnoj zajednici 26 god, ... ...i sad je on i njegova ljubavnica A gdje sada otac živi? Ako živi kod te druge žene, onda mu ona nije 'ljubavnica' nego nova 'vanbračna partnerica', a vanbračna zajednica oca i majke je prestala. Traziti razvrgnuce vanbracne zajednice, te traziti podjelu imovine, te evetualno uzdrzavanje ako ima osnova. Kao što je odgovorio bovu ... vanbračna zajednica se nigdje formalno ne razvrgava, jer formalno za držani sustav ona i ne postoji - upravo suprotno, mora se dokazivati. Kada dokaže bračnu zajednicu, tada ona može tražiti i utvrđivanje stečevine iz te zajednice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Valky odgovoreno: 16. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2015. Fizicko nasilje, uznemiravanje - prijaviti na policiju, sve ispricati kako i sta, sve detalje, policija zna svoj posao i postavit ce dodatna pitanja, sve iskreno odgovoriti. Traziti razvrgnuce vanbracne zajednice, te traziti podjelu imovine, te evetualno uzdrzavanje ako ima osnova. iz autorovog posta-"otac i majka žive u vanbračnoj zajednici" dakle moglo bi se zaključiti da o tome piše jedno od djece. Dal u tome slučaju je priznata vanbračna zajednica(ukoliko u njoj imaju djece)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 18. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 18. studeni 2015. Čl. 11. st. 1. Obiteljskog zakona. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
RugbyBoy odgovoreno: 20. travanj 2016. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2016. Ja sam iz HR (43 godine), a djevojka iz BiH (41 godinu). Zajedno smo vise-manje 7 godina od 2009 kada sam otisao u mirovinu iz HV. Nakon godinu dana ona dobiva posao preko jedne Americke firme u Afganistanu i ostaje tamo 4 godine. Ja se brinem o njenim tesko bolesnim roditeljima, nekom nasljedstvu, cak sam jedno vrijeme bio i skrbnik njenoj majci u starackom domu i da ne nabrajam dalje. Dali se to sve vrijeme tretira kao vanbracna zajednica posto je ona bila tamo a ja sam putovo na relaciji Sisak - B.Luka - Zenica obavljao sve gore navedeno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.