Jump to content

rok za dobivanje papira nakon otkaza


jacoDS

Preporučene objave

Poštovani!

Situacija je ovakva. Prošlu srijedu sam dobio izvanredni otkaz. I sada već bivši poslodavac meni je tad rekao da će me odjavit za dan dva, znači do petka. Danas je evo četvrtak i prošlo je već 8 punih dana ja nisam još ništa dobio. Danas sam ga zvao i pitao za papire da kada će on meni kaže da su u postupku odjave sa hzzo-a i hzmo-a. Da ako mi trebaju papiri da idem u hzzo u Jukićevu i da ih požurim ako mi trebaju hitno papiri. Meni trebaju ti papiri jer bi se htio prijavit na burzu rada a k tome ako nađem drugi posao da se mogu prijaviti. Zato vas ovim putem molim za pomoć. Što da radim i kome da se obratim? Jer meni je već dosta stresa kojeg sam proživljavo i tamo i kojeg proživljavam sad zbog ovoga. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otići u HZMO i provjeriti da li ste odjavljeni. Od dana odjave rok je 15 dana za povrat tiskanica. Obzirom da se odjave sve više vrše elektronski, potrebno je par dana da ista prođe u sustavu.

 

Izdavanje potvrde o zaposlenju i vraćanje isprava

 

Članak 130.

 

(1) Poslodavac je dužan u roku od osam dana na zahtjev radnika izdati potvrdu o vrsti poslova koje obavlja i trajanju radnog odnosa.

 

(2) Poslodavac je dužan u roku od petnaest dana od dana prestanka radnog odnosa radniku vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa.

 

(3) Poslodavac u potvrdi iz stavaka 1. i 2. ovoga članka ne smije naznačiti ništa što bi radniku otežalo sklapanje novog ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Postovanje,

Imam problem vezan uz bivseg zaposlenika, naime doticni prilikom zaposljavanja nije donio higijenski minimum (ili ga nema pa nije htio reci) kako bilo covijek ni po cemu nije zadovoljio uvijete te smo mu morali dati otkaz, svi papiri su mu vraceni, osim higijenskog, kojeg nije niti imao. Sada 2 mj poslije otkaza, prijeti kako zeli nazad svoj higijenski minimum ili ce pozvati radnu inspekciju. Taj papir nije u firmi jer da je bio bi dan sa ostalim papirima kada je odlazio. Molim za savijet sto i kako i sto da napravim u ovoj situaciji? 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija