strshljen objavljeno: 16. studeni 2015. objavljeno: 16. studeni 2015. Molio bih pomoć, ali nisam siguran u koju postojeću temu ide pitanje. Ne mogu naći informaciju na koji način se odvjetnički ured može prijaviti za kršenje Kodeksa odvjetničke etike u Odvjetničku komoru ili kršenje Zakona o odvjetništvu? Naime, zaprimio sam opomenu na kojoj je naznačen Trošak Odvjetničke opomene u određenom iznosu a vjerujem kako se ne smije u zadnjih godinu dana naplaćivati trošak opomene. Unaprijed zahvaljujem. Citiraj
ude odgovoreno: 16. studeni 2015. odgovoreno: 16. studeni 2015. Poštovani! Ima slučajeva kada odvjetnik u ovršnom postupku kao punomoćnik na svoj račun prima nepripadajuća sredstva zaplijenjena sa računa paraliziranog umirovljenika,iako je umirovljenik platio cjelokupnu tražbinu isti ne skida blokadu s tekućeg ide u dvostruku naplatu. HOK je reagirao po podnijetoj prijavi na način da je umirovljeniku odgovorio ,kako odvjetnik nije učinio ni lakšu ni težu povredu odvjetničkog kodeksa .Ja smatram da se umirovljenik trebao obratiti ODO ,a ne HOKU koji tumači kodeks vrlo ekstenzivno ,jer se u konkretnom slučaju radilo o prijevari i krađi sredstava s tekućeg računa . To pišem čisto radi informacije o HOK-u i njihovog tumačenja kodeksa . Kada su u pitanju troškovi ovrhe ,odvjetnik ima pravo samo na trošak za pisanje prijedloga i poštarinu ,a nikako još druge troškove . Mislim da bi osobe koje se nečasno bave odvjetništvom i sudstvom trebalo javno prokazivati. Pozdrav! Citiraj
Nothing but the truth odgovoreno: 3. veljača 2016. odgovoreno: 3. veljača 2016. Poštovani, molim Vas za odgovor. Prije nekih godinu dana jedna gospođa koja je odvjetnica s kojom smo u suvlasništvu u kući je fizički napala moju svekrvu (stariju gospođu) te joj zadala lakše tjelesne ozljede. Moja svekrva je odmah otišla na policiju te je policija ispitala, napravila zapisnik i poslala kod liječnika na pregled, te postoji i zapisnik s pregleda. Gđa.odvjetnica je također pozvana na razgovor. Policija je protiv nje podnjela prekršajnu prijavu. Zanima me jeli gđa.odvjetnica prekršila Kodeks (jer je uz fizički obračun tu još i verbalno zlostavljanje svakodnevno, omalovažavanje, ima više prijava od strane moje obitelji i zaposlenika (postoje zapisnici i svjedoci), koristi se svojom strukom kako opravdanjem za svoja djela pred državnim tjelima i ljudima, ismijava i državne službenike i ljude okolo, sramoti svoju struku, koristi svoju struku za svoj privatni interes i za stjecanje nekretnina, zajedno sa suprugom) jeli to pravovaljan razlog da je se kao nasilnika i zlostavljača izbaci iz Komore? Ima poštenih odvjetnika, ali ova "gospođa" im ne skuži na čast. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.