Jump to content

Falsifikacija računa


ella2008

Preporučene objave

Pozdrav

 

Može li mi netko reći- nakon koliko zastupa zastara za krivotvorene račune, tj. do kada se može nekoga prijaviti za koga se sumnja da je falsificirao račune i kome?

 

Zvala sam od MIN. financija, državnog i općinskog odvjetništva i porezne, samo me prebacuju na nekog drugog, nitko nema konkretne informacije..

 

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko je i što falsificirao?

 

Moj ujak (živi u inozemstvu) ima sumnje da čovjek koji s njim posluje (koji živi i radi u Zagrebu) falsificira njemu i drugim klijentima račune..

 

Neznam puno o cijeloj situaciji, ali htio bi napraviti prijavu za njega, poslati inspekciju, samo je pitanje kome se obratiti- tko je nadležan za to pitanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ella, imate mogućnost ponijeti prijavu Gospodarskoj inspekciji ili nadležnom Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu. Oni će odlučiti je li ili nije nastupila zastara bilo prekršajnog bilo kaznenog progona.

 

Dobila sam malo više podataka, radi se o slijedećem:

 

Stric je poslovao sa čovjekom koji uvozi aute iz inozemstva. Ispalo je da taj čovjek falsificira ulazne račune od dobavljača iz inozemstva, na način da stavi manji iznos na račun kako bi manje carine platio. Stric u ovom slučaju nije bio oštečen, ali smatra (ima i dokaze) da treba prijaviti zbog kršenja zakona.

 

Koja je tu procedura? Da li se to prijavljuje poreznoj ili carini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija