pingo222 objavljeno: 20. studeni 2015. Dijeli objavljeno: 20. studeni 2015. Pozdrav, Prije 2 mjeseca ja i supruga smo imali prometnu nesreću, gdje sam ja bio suvozač, a ona je upravljala. Stajali smo na raskrižju 10sek i čekali da prođu auti iz suprotnog smjera. Na nas je tad naletio stariji gospodin (82 god) i udario nas odostraga. Nastala je totalna šteta. Rekao je da nas nije vidio . Kako smo ja i supruga bili tada fizički ok, a nismo htjeli da taj čovjek dobije kaznu, nismo zvali policiju, nego smo otišli direktno u Allianz, njegovo osiguranje. Tamo smo ispunili eu izvješće, gospodin je potpisao da je kriv. Ipak, sutradan smo se probudili s bolovima u vratu i odlučili posjetiti liječnike. Oni su rekli da je to normalna reakcija, s obzirom da nas je adrenalin derao. Pitali su nas, jesmo li prijavili policiji. Rekli smo da nismo, na što su oni ispunili KTK izvješće i moja supruga je to potpisala. Tada sam ja ipak odlučio otići u policiju da prijavim nesreću, po savjetu svoje odvjetnice (rekla je da imam 48h vremena to prijaviti). Na što sam ja otišao. Policajci nisu bili sretni s tim, rekli su da sad ja pokušavam ''uvaliti'' čovjeku kad je priznao da je kriv u osiguranju. Kako mi je bilo neugodno, rekao sam da neću ništa prijavljivati i otišao sam od njih. Kasnije, posjetio sam svog liječnika koji je rekao da prijavimo ozljede osiguranju. Što ću i napraviti, pa sada dolazim napokon do pitanja, što će se desiti kada ja predam papire osiguranju? Hoće li mi policija kucati na vrata i pisati kaznu zbog neprijavljivanja nesreće u kojoj je bilo ozljeđenih? Iako u tom trenutnku poslije nesreće nismo osjećali nikakve posljedice. Da li uopće policija sad ima veze s tim, kada je čovjek u osiguranju potpisao da je kriv? I najvažnije, moram li uzeti odvjetnika kako bi dobio naknadu za nematerijalnu štetu? I BTW osiguranje je već isplatilo štetu na vozilu i u isplati navelo da je bila totalna šteta. Hvala na savjetima i pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 20. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2015. Pošto niste bili ozljeđeni u trenutku nezgode a izmjenili ste podatke niste ni dužni prijavit nezgodu.Policija nema više ništa sa nezgodom.imate posla samo sa osiguranjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.