Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva, izbjegavanje roćišta, spor koji nema kraja


hrvatskopravosuđe

Preporučene objave

Prije 4 godine postali smo nasljednici 1/4 Zemljišta na kojem se nalaze 3 objekta (kuće) U zemljišnik smo upisani kao suvlasnici 1/4 a sa suvlasnicima smo sklopili ugovor uz koji smo priložili nacrt koji je radio geodet te u njemu definirali što kome pripada. Ugovor je sklopljen u formi prava na posjedovanje jer objekti tada nisu bili legalizirani. Nakon Legalizacije objekta pokrenuli smo pred sudom postupak o razvrgnuću suvlasničke zajednice. Problem je što je od tada prošlo skoro 3 godine a da se ništa nije desilo jer ostali suvlasnici ne preuzimaju pozive pa ni one od sudskog dostavljaća. Trenutna sutuacija je da je sud dvojici postavio odvjetnika zastupnika a sada se na sudu ne pojavljuje ni onaj treći koji takođe izbjegava urućenje poziva. :tikvan:Moje pitanje je, na koji naćin uopće da vodimo postupak razvrgnuća kad imamo sporazumni ugovor o posjedu. Dali da nastavimo spor bez njihova prisustva i što sa ovim ugovorom koji smo već potpisali. Dali ovo nastaviti ili pokrenuti nekakav novi postupak na osnovi ovog ugovora.

Tu sam za eventualna pitanja , hvala na odgovorima.

Napomena, dio posjeda koji nama pripada mi ne koristimo niti na njega idemo.Cilj je samo sređivanje dokumentacije kako bi se nekretnina mogla prodati a mi odmaknuti od problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molio bi ako netko može pomogne da me uputi što da radim. Sud je naredio da se u roku 30 dana nađe adresa jednog od suvlasnika a od drugog je odvjetnik koji mu je dodjeljen dao izjavu da nije stupio sa klijentom u kontakt itd.... Ovo traje malo manje od 3 godine a da se ništa nije desilo osim igre nas sa ostalim suvlasnicima kod urućenja poziva za roćište koji oni redovno ne uzimaju, osim ako ih slućajno ne zatekne sudski dostavljać. Molio bi da mi netko kaže na koji naćin razvrgnuti suvlasništvo kad imate sporazum od diobi ovjeren kod javnog bilježnika a suvlasnici ne dolaze na rasprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Ustanite tužbom za utvrđenje vlasništva .Tada bi tužba trebala ići na odgovor .Ako tuženici prime tužbu i ne daju odgovor , ne dođu na ročište tada Vi kao tužitelj možete tražiti donošenje presude zbog izostanka .Sporazum o diobi bio bi dokaz za utvrđenje Vašeg dijela.

Tužbu Vam treba sastaviti pravno educirana osoba . Adrese tuženih Vam moraju biti točne .Ako niste sigurni tada podnesete PU zahtjev da Vam se izda potvrda o adresi.Odvjetnik može dobiti adresu bez problema ,tim više što bi trebali imati njihovu adresu u sporazumu .

Savjestan odvjetnik bi takvu tužbu riješio brzo.

 

Ako je postupak u toku tada Vi možete tražiti da sud putem oglasne ploče suda obavijesti

ostale učesnike o postupku i ročištu.

Vi bi osobno trebali ići u sudsku građansku pisarnicu i tražiti uvid u spis da vidite tko nije primio pismeno suda ,radi čega ,ako je adresa nepoznata tada morate pronaći adresu i požurnicama najprije uređujećeg suca zamoliti za rješenje predmeta , a ako bude to bez uspjeha tada požurnicu pošaljite predsjedniku Općinskog suda , i tražite rješenje , ako i to bude bez uspjeha tada Vam preostaje mogućnost da uložite zahtjev za rješavanje predmeta u razumnom roku .

Moj je savjet da najprije pokušate riješiti započeti postupak , da tražite neuručene pošiljke da se oglase na oglasnim pločama suda i zatim kako slijedi .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno , vidim da ste shvatili srž problema. Nažalost sve što ste nabrojali je već urađeno i to sa oglasnom ploćom je urađeno...nakon toga sud dodjeljuje odvjetnika kao zastupnika koji će umjesto njega da prima poštu,sada drugi brat ne prima poštu a uz sve probleme i taj odvjetnik koji je primao poštu se javio sudu da nije stupio u kontakt sa tuženik i da ga ne želi zastupati....3 godine su prošle a mi se još igramo sa dostavom poziva. Tužbu sam povukao jer joj ne vidim kraja a tužene tužio zbog ometanja mog dijela posjeda na osnovu onog ugovora. Sve u svemu ja ovome ne vidim kraja i mislim da ću dignuti ruke od svega to jest do nekih boljih vremena ako ikada u Hrvatskoj dođu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija