Jump to content

Povrat novca i vremenski rok za odgovor na tužbu


Edward

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molio bih Vas da mi pokušate pomoći nekim savjetom oko sljedeće situacije.

Naime, volontirao sam (stručno osposobljavanje za 1600 kn + putni troškovi 1000 kn zadnja dva mjeseca) preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u periodu od siječnja 2013- rujna 2013.

Dakle, radi se o tome da me je Hrvatski zavod za zapošljavanje tužio kako mi je isplatio putne troškove i za mjesec rujan 2013. godine iako sam ja tada počeo raditi u novoj firmi i oni su naravno sve to znali. Inače, isplata putnih troškova je kasnila 3 mjeseca, a 2 godine kasnije su se sjetili da bi me mogli tužiti za tu uplatu koju nisu ni trebali izvršiti. Tužba je napisana 30.09.2015. godine, a Sud je donio Rješenje 19.10.2015. (u njemu piše da imam pravo podnijeti pisani odgovor na tužbu od 30.09.2015. godine). Sud je to isto Rješenje poslao 21.10.2015. godine (vidi se na kuverti) da bi na kraju poštar to dostavio 29.10.2015. godine ubacivši pred mojim očima kuvertu u poštanski sandučić (iako na kuverti piše- predati u vlastite ruke). Ja sam u međuvremenu podnio pisani odgovor na tužbu (19.11.2015.), da bi sasvim slučajno par dana kasnije otkrio kako mi je izvršena prisilna naplata puno dana ranije (10.11.2015.).

Mene sad zanima kako sam ja uopće mogao znati da me je HZZ tužio te kako sam mogao podnijeti bilo kakav odgovor na tužbu kad nisam ni znao da sam tužen? Od kada stvarno teče period u kojem sam trebao podnijeti odgovor na tužbu? Dali da sada tražim neko očitovanje Suda vezano za to ili moram podnijeti tužbu?

 

Unaprijed hvala na odgovoru

 

Edward

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od kada stvarno teče period u kojem sam trebao podnijeti odgovor na tužbu?

 

Od dana uredno izvršene dostave, a koje u ovom slučaju, barem prema vašim navodima - nije bilo. Jeste li potpisali dostavnicu?

 

Sud je najvjerojatnije donio presudu zbog ogluhe, tj. kao da niste ni podnijeli odgovor na tužbu. Iako sve ovo mi je malo prebrzo za takav razvoj događaja, stoga vam sugeriram da otiđete na sud i izvršite uvid u spis, da se točno vidi je li donesena već kakva presuda ili nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija