1337 objavljeno: 29. studeni 2015. Dijeli objavljeno: 29. studeni 2015. Citam na stranici mupa hr za privremeni boravak pise: Strancu će se odobriti privremeni boravak ako: dokaže svrhu privremenog boravka, ima valjanu putnu ispravu, sredstva za uzdržavanje, zdravstveno osiguranje, te nema zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj i ne predstavlja opasnost za javni poredak, nacionalnu sigurnost ili javno zdravlje. Svrha boravka da ostajem duze kod roditelja od 3mj. Putna isprava uredu. Sredsvta za uzdrzavanje imam. Zdravstveno osiguranje imam. Nemam zabranu ulaska u RH. Ne predstavljam opasnost itd. Sada mi treba misljenje da li bi mogao dobit privremeni boravak? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 30. studeni 2015. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2015. A razlozi su napisani u čl.47 st.1 toč.1-6. Ali ništa ne košta tražit. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NekiNadimak odgovoreno: 7. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. Ali ništa ne košta tražit. Sivko, kako mislis nista ne kosta, znaci li to da ako odbiju ovaj razlog koji nije definiran zakonom imas pravo ponovno traziti boravak sa valjano definiranim razlogom, bez obzira sto su jednom odbili? Mozda pitanje zvuci trivijalno, ali zelim biti siguran Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2015. Imaš tražit pa drugom osnovu ako ga pronađeš.Međutim ima pravo produžit kratkotrajni boravak dok ne donesu rješenje o odobrenju ili odbacivanju zahtjeva a ako odbace znači napuštanje države pa ponovni dolazak sukladno zakonu i novi zahtjev. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Caorle odgovoreno: 20. rujan 2016. Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2016. Sve uslove ispunili smo za privremeni boravak ,jedino sto nismo iz zdravstvenih razloga u mogucnosti ostati cijelu godinu na Korculi.Jedina želja je da imamo stalni boravak,imamo USA državljanstvo i mali stan na Korculi .Umirovljenici smo i ja i suprug.Vec 2 godine boravimo po 5-6 mijeseci zdravstveno plaćamo redovno cijelu godinu bez obzira sto neboravimo .Kakve su nam šanse za stalni boravak i sta bi trebali učiniti?Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. rujan 2016. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2016. nakon 5 godina privremenog boravka dobit će te stalni boravak. Uvjet da vam vrijedi privremeni boravak je da ne boravite van RH neprekidno duže od 30 dana ali možete i do 90 po čl.72 st.5 http://www.zakon.hr/z/142/Zakon-o-strancima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.