Jump to content

etaziranje


cincamarinca

Preporučene objave

Nakon smrti oca,bake i djeda brat i ja smo nasljedili svaki pola pola kucu i zemljiste.buduci da je na kucu bila nadogradena jos jedna kuca bio je dogovor za etaziranje i svakome jedna kuca.ali brat vise ne pristaje na etaziranje.ulaz je zajednicki te se nakon etaziranja to trebalo razdvojiti.da li ja mogu njega prisiliti na etaziranje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Etažiranje se vrši sporazumom svih suvlasnika, a "prisila" nije moguća. Treba porazgovarati s bratom i naći rješenje, te mu objasniti da ukoliko neće pristati na to, da ćete biti prisiljeni pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, gdje je sasvim moguće da nekretnine odu na bubanj i prodaju se daleko ispod realne vrijednosti, pa dijelite novac popola. Ako mu je to u interesu, onda neka mu bude.

 

Iako, kod razvrgnuća je pravilo da se nekretnine dijele geometrijski, što bi u vašem slučaju moguće bilo izvedivo, pod uvjetom da se napravi zaseban ulaz na gornju etažu.

 

Razgovor je najbolja solucija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija