zerge objavljeno: 1. prosinac 2015. objavljeno: 1. prosinac 2015. Poštovani Posudio sam prijatelju neke novce i sad bi htjeli napraviti ugovor i ovjeriti ga kod javnog bilježnika. Imate li kakav primjer kako bi taj ugovor trebao izgledati? Da li se plača kakav porez ako se ovjeravakod javnog bilježnika? I da li uopće postoji ikakva sigurnost da će novac biti vračen? Hvala unaprijed na odgovorima i potrošenom vremenu Lp P.S. Upravo su mi rekli da bi uz ugovor bilo dobro ovjeriti i bjanko zaduznicu koja vrijedi kao ovršna isprava, te da sam tada relativno sigurniji što se tiče povrata novaca. Citiraj
Matrix odgovoreno: 1. prosinac 2015. odgovoreno: 1. prosinac 2015. Na troškove sastavljanja ugovora se nebi trebali osvrtati,budući da kvalitetan ugovor štiti vaš interes,glede čega kod javnog bilježnika sklopite ugovor o zajmu(solemnizacija),kako bi isti predstavljao ovršnu ispravu,temeljem kojeg bi se mogla pokrenuti izravna naplata bez tužakanja. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.