irach objavljeno: 7. prosinac 2015. Dijeli objavljeno: 7. prosinac 2015. POzdrav, Prije neki dan me stavila carina radi kontrole dok sam vozila firmim auto sa stranim tablicama(njemačkim) jer firma ima tamo podružnicu. pokazala sam im sve svoje isprave kao i izjavu posloadvca da mogu vozit auto do kraja godine kako poslovno tako i privatno. rekli su mi da sam morala zatražit od carine neki papir da mogu vozit auto, što moj poslodavac nije znao ništa o tome, jer taj auto boravi u RH samo kad treba servise obavljat i za to kratko vrijeme sam ga ja vozila. Mene sad zanima kaj mogu očekivat, pošto sam uzela odvjetnika da me nebi nasamarili pošto ne poznajem zakone? hvala na odg Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 7. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. Nema uvjeta za vožnju toga vozila po čl.17 st.1 toč 1 http://www.zakon.hr/z/561/Zakon-o-posebnom-porezu-na-motorna-vozila.Ako je vozilo na servisu onda ne može istovremeno bit i u prometu. Pošto je poslodavac kriv on će podmirit i sve kazne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
irach odgovoreno: 7. prosinac 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. nakon servisa je vozilo u prometu, na to sam mislila. Znam, podmirit će,ali mene zanima koju kaznu najviše mogu dobit,jer inače nkad nisam mala nikakav prekršaj niti slično. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 7. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. Samo pravna i odgovorna osoba. čl.29.st.1 toč.7 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
irach odgovoreno: 7. prosinac 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. to znači da bi svaki stranac trebao to napraviti,a auto se kroz par dana vraća nazad? nema logike? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 7. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. Ne znači. Neka se vrati nitko to ne spori a obaveza prijavljivanja postoji. Ne bi bilo ništa da Irach ima zaposlenje u podružnici (dakako uz dokumente). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
irach odgovoreno: 7. prosinac 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. Pa postoji,al ovaj clanak koji si naveo nema veze jer taj auto je tu jako kratko i nema smisla. A ne mogu bit u podruznici zaposlena kad sam tu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 7. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. E pa kad si tu ne možeš ni upravljat vozilom stranih tablica. Članak govori kad se ne smatra da je vozilo nezakonito korišteno u RH a kako po tome čl. nema uvjeta da se koristi zakonito vozilo se koristi nezakonito. Uostalom firma će ionako platit,a što se tiče tumačenja zakona i kažnjavanja carina je najfleksibilija po tim pitanjima.Jednog za isti prekršaj oderu a drugog puste na miru tako da treba sačekat papirologiju od carine da se vidi točno što i zašto optužuju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
irach odgovoreno: 7. prosinac 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2015. Ne znam,jer se carinik baa okomio na mene i tumacio mi da ja moram platit porez na m.vozilo i nakon sto sam mu rekla da auto nije moj nego firmin,on mi je rekao nema veze jer su mene zatekli za vozilom,ajde zamisli? I zaplijenili su auto i naveli mene da nesmijem nista s njime raditi,a opet auto je firmin. Sad znam da ne smijem upravljat vozilom,iako dosta stvari radim za tu njem.podruznicu. i da,sad cekam sta ce biti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2015. Vidjet će se tko će bit optužen za prekršaj. Bitno je kod koga je osoba zaposlena a ne što radi za nekog drugog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.