Jump to content

Zabilježba na nekretninu u svrhu osiguranja naplate

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,

sudužnik sam jednoj osobi za kredit za kupnju nekretnine. Da li je moguće nekim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika odrediti da na tu nekretninu koja je sada "čista" stoji zabilježba u moju korist koja se može (i ne mora) aktivirati ako dođe do slučaja da banka iz nekog razloga aktivira sudužnika za naplatu kredita tj da mogu pokrenuti prodaju nekretnine u svrhu nadoknade štete prouzročene u prije navedenom slučaju?

Hvala na odgovorima

odgovoreno:

Ovako kako ste napisali ovdje, po mom mišljenju - nije moguće. Zabilježba mora imati opravdanje tj. osnovu, hipoteka također, a vi imate tek teoretsku mogućnost, koja se može, ali isto tako i ne mora dogoditi.

odgovoreno:
Ovako kako ste napisali ovdje, po mom mišljenju - nije moguće. Zabilježba mora imati opravdanje tj. osnovu, hipoteka također, a vi imate tek teoretsku mogućnost, koja se može, ali isto tako i ne mora dogoditi.

Za sada, odnosi sa tom su osobom ok, ali nesigurnost da se sa vremenom ipak moze dsiti da se ta osoba kao i nas odnos promijeni postoji i stoga trazim mogucnost da se osiguram.

Mozda smo se krivo razumjeli. Zabilježba ne bi išla jednostrano. Dakle, ovo bi bila ovjera ugovora koji bi se dobrovoljno potpisao sa moje i sa strane korisnika kredita kojem sam suduznik da se hipoteka moze aktivirati ako dodje do slucaja da se kredit prestane placati i banka aktivira suduznika za placanje kredita.

Hvala na odgovoru

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija