marin88 objavljeno: 7. prosinac 2015. objavljeno: 7. prosinac 2015. Poštovani, sudužnik sam jednoj osobi za kredit za kupnju nekretnine. Da li je moguće nekim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika odrediti da na tu nekretninu koja je sada "čista" stoji zabilježba u moju korist koja se može (i ne mora) aktivirati ako dođe do slučaja da banka iz nekog razloga aktivira sudužnika za naplatu kredita tj da mogu pokrenuti prodaju nekretnine u svrhu nadoknade štete prouzročene u prije navedenom slučaju? Hvala na odgovorima Citiraj
G-man odgovoreno: 7. prosinac 2015. odgovoreno: 7. prosinac 2015. Ovako kako ste napisali ovdje, po mom mišljenju - nije moguće. Zabilježba mora imati opravdanje tj. osnovu, hipoteka također, a vi imate tek teoretsku mogućnost, koja se može, ali isto tako i ne mora dogoditi. Citiraj
marin88 odgovoreno: 7. prosinac 2015. Autor odgovoreno: 7. prosinac 2015. Ovako kako ste napisali ovdje, po mom mišljenju - nije moguće. Zabilježba mora imati opravdanje tj. osnovu, hipoteka također, a vi imate tek teoretsku mogućnost, koja se može, ali isto tako i ne mora dogoditi. Za sada, odnosi sa tom su osobom ok, ali nesigurnost da se sa vremenom ipak moze dsiti da se ta osoba kao i nas odnos promijeni postoji i stoga trazim mogucnost da se osiguram. Mozda smo se krivo razumjeli. Zabilježba ne bi išla jednostrano. Dakle, ovo bi bila ovjera ugovora koji bi se dobrovoljno potpisao sa moje i sa strane korisnika kredita kojem sam suduznik da se hipoteka moze aktivirati ako dodje do slucaja da se kredit prestane placati i banka aktivira suduznika za placanje kredita. Hvala na odgovoru Citiraj
marin88 odgovoreno: 9. prosinac 2015. Autor odgovoreno: 9. prosinac 2015. Pozdrav, ima li netko kakav savijet molim? Hvala unaprijed Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.