Jump to content

Poslovno uvjetovani otkaz na bolovanju od DEPRESIJE I MOBINGA _help plsss

sandra0901

Preporučene objave

Znači danas mi je poštom uručen poslovno uvjetovani otkaz, kao zbog prestanka potrebe obavljanja moje funkcije, a dok sam istodobno na bolovanju, bolničkom liječenju od povratka depresije nakon 10 god. koja je uzrokovana najvećim djelom mobingom i psihičkim maltretiranjem poslodavca, a onda i privatnim problemima.

Znači ide mi drugi mjesec bolovanja, liječim se u bolnici, dokumentacija o mom psihičkom slomu i liječenju postoji, poslodavac je upoznat sa time. Čak više nisam niti njemu financijski trošak,već HZZO-u, i uz to sve mi samo pismeno pošalje Poslovno uvjetovani otkaz.

Postoji detaljna pismen korespodencija mene i poslodavca,(u trenutku mojeg odlaska na bolovanje) prepuna optužbi i prebacivanja, gdje je vrlo jasno da je situacija takva.

A uz to sve srušio i uništio mi je poslovni ugled i kredibilitet kod drugih poslovnih suradnika, s kojima sam dugo godina surađivala i jednostavno se želim boriti svim sredstvima protiv ovakve nepravde.

Molim Vas pomoć...Koje su mi mogućnosti?

Znam da trebam podnijeti pismenu žalbu u roku 15 dana od uručenja otkaza,a iskreno ne znam ni kako započeti, niti na čemu temeljiti sve, jer se pokušava izražavati u kontekstu kao da je sve bilo dogovoreno nekim usmenim razgovorima,kojih NIJE BILO...i sada je samo moja riječ, protiv njegove...

Iako imam dosta mailova, gdje je razvidno da on evidentno laže, a mene naziva zlonamjernom manipulatoricom (napismeno), osobom bez intelekta(usmeno)...i tako hrpa toga..

What to do???

Plsss help someone

p.s. i vrlo vjerojatno sam trudna i strah me test raditi uopće :/

Jooooooj

Ažurirano

P.S. ugovor na neodređeno sam imala

Dijeli na drugim stranicama

What to do???

Plsss help someone

p.s. i vrlo vjerojatno sam trudna i strah me test raditi uopće :/

Jooooooj

Ažurirano

P.S. ugovor na neodređeno sam imala

Poštovana,

Prvo napišite Zahtjev za uzaštitu prava i referirajte se poslodavcu na razloge otkazivanja sa svom pisanom dokumentacijom koju imate ,bez visokih tonova i onog ko je komu kaj rekel. Takav ZZP pošaljite poslodavcu poštom,preporučeno sa povratnicom.

A joooooooooooooooooooj je jooooooooooooooooj. Zakon kaže da zabranjuje otkazČlanak 34.

(1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada s polovicom punog radnog vremena radi pojačane brige i njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada s polovicom punog radnog vremena radi brige i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, odnosno u roku od petnaest dana od prestanka trudnoće ili prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne smije otkazati ugovor o radu trudnici i osobi koja se koristi nekim od tih prava.

(2) Otkaz iz stavka 1. ovoga članka je ništetan, ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome dostavi odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugog ovlaštenog tijela.

S obzirom da "joooooooj nije bio poznat poslodavcu, jer još nije ni vama, vi ste u problemu jer ne možete spriječiti otkazivanje. Na žalost.

Za sad toliko.

(2) Otkaz iz stavka 1. ovoga članka je ništetan, ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome dostavi odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugog ovlaštenog tijela.

.

A kako sa ovim nastavkom članka di piše ako u roku 15 dana obavijestim poslodavca o postojanju okolonosti, sa liječnikom dokumentacijom (trudnoća) - je li onda isto vrijedi da je otkaz ništetan??

Da trudna sam sigurno....

A kako sa ovim nastavkom članka di piše ako u roku 15 dana obavijestim poslodavca o postojanju okolonosti, sa liječnikom dokumentacijom (trudnoća) - je li onda isto vrijedi da je otkaz ništetan??

Da trudna sam sigurno....

Sandra,

vrijedi da je otkaz ništetan ako najkasnije do 21-og Poslodavac primi rečenu potvrdu o "Jooooooooj"!. Najbolje odmah sutra to riješite i pošaljite dokumentaciju POŠTOM,PREPORUČENO SA POVRATNICOM NA ADRESU POSLODAVCA I ODG. OSOBE ili dostavite osobno uz dopis na kojem će Vam potpisati i ovjeriti primitak potvrde.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija