jakir objavljeno: 11. prosinac 2015. Dijeli objavljeno: 11. prosinac 2015. molim pomoc,nas tri sestre poslije smrti nasega oca koji je umro bez testamenta dogovorili smo se o raspodijeli nekretnina,ja(1) sam uzela teren iza kuce, a kucu su podijelili druge dvije sestre.s tim da je jedna sestra(2) nakovorila drugu sestru(3) da joj prepusti svoj dio kuce,na sto je i ova pristala.nakon par godina ova sestra(2) sto je uzela cijelu kucu je umrla,nakon toga sestra(3) koja je dala svoj dio kuce podize tuzbu za nistetnost toga dogovora o diobi koji smo se mi sestre dogovorila. sestra(3) je dobila sada pravomocnu presudu gdje je taj dogovor proglasen nistetan i ona je sada nasljednica 1/3 na cijelu imovinu. medutim nije ponisteno rijesenje o nasljedivanju koji je nastao nasim dogovorom o diobi."Moje pitanje" je da li ima smisla da ja sada podignem tuzbu i nakon ove pravomocen presude o nistetnosti, da trazim svoju zakonsku 1/3 na cijelu imovinu.moja sestra je dobila tuzbu o nistetnost jer je dokazano da je ona blaze mentalno retardirana osoba i kao takva nije bila svijesna sto zapravo radi. ja sam kao sestra u ovoj tuzbi prihvatila tuzbeni zahtijev.molim vas za pomoc,unaprijed hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 12. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 12. prosinac 2015. Ovaj vaš sporazum o diobi je prethodio rješenju o naljeđivanju ili je bio nakon toga? Je li proveden u ZK? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.