Jump to content

Selidba u Njemacku ako se suprug protivi


dijete87

Preporučene objave

Poštovanje svima koji čitate,

majka sam djeteta od 10 mjeseci. Suprug i ja vec mjesecima ne zivimo skupa. Razloga je više. Čovjek nije nasilnik niti nešto slično, ali jednostavno smo pogrešna kombinacija. Prije nekog vremena dogovorili smo se da se prostorno odvojimo te sam ja sa našim djetetom otišla u Bosnu kod svojih roditelja. Sve je bilo sporazumno. Cilj svega je bio da postanemo svjesni je li razvod ono što želimo. No do pomirenja nije došlo jer je on izmislio razne neistine o meni te me u nekoliko navrata omalovažavao i vrijeđao usmeno i pismeno. Inače je posesivan i nametljiv čovjek, nepredvidan i drzak- da ne kažem bezobrazan.

Ja sam odlučila tražiti posao u Njemačkoj te potruditi se da dobijem stan (želim naglasiti da to nije neka vrsta spontane reakcije nego sam odrasla u toj zemlji te govorim jezik kao maternji i studirala sam germanistiku pa su mi uvjeti za život bolji). Moj suprug je u prvom razgovoru rekao da nema problema te da će pristati da i dijete ide sa mnom kako bi imala bolju buducnost. Tijekom vremena kod mojih roditelja nekoliko puta sam mu rekla da idem za Njemčku pogledati stan i posao. Dogovorili smo se da će moja mama paziti na dijete dok se ja vratim jer moj suprug ima tvrtku zbog koje je od 06-20 h odsutan. Dan nakon što sam otišla, došao je kod moje majke, izvrijeđao nedužnu ženu i uzeo joj dijete te ga odveo za Zagreb.

Ono što me zanima jeste, ima li on pravo na to? (Nismo u postupku razvoda, ali ću predati odmah po povratku za nekoliko dana). Želim razvod po što kraćem i bržem postupku te koja su moja prava da kao majka djeteta svoje dijete preselim u Njemačku? Može li on to osporiti i kako se braniti protiv takve vrste ucjene s njegove strane jer on kaže da on nikada nece dozvoliti da dijete napusti HR. Ne želim mu uskratiti pravo na susrete, jednostavno želim seliti u drugu državu. Da li smijem svoje dijete povesti tamo i koji su uvjeti za to?

Hvala na svakoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija