Jump to content

legalizacija garaže i spremišta

SABINA123

Preporučene objave

Poštovani,

lijepo Vas molim savjet. Naime, u procesu sam legalizacije. Na kući koja je građena prije 1968, nadograđen je odvojen ulaz na kat 2003. od ukupno 8,92m3. Uz navedeno, u dvorištu su postojala šupa i garaža - obje sagrađene 70ih godina, a u rekonstrukciji 2007. su stavljene pod isti krov. Garaža i šupa svaka zasebno ima manje od 50 m2, ali obje zajedno imaju netto 55m2. Iako su namjene odvojene (garaža je za parkiranje automobila, šupa je spremište), "problem što se obje nalaze pod istim krovom" dovodi me do pitanja na koje ne mogu naći odgovor - da li je to jedna ili dvije zgrade te što očekivati vezano za plaćanje komunalnih i vodnih doprinosa?

Također napominjem i činjenicu da je moj otac dok je gradio kuću sudjelovao u izgradnji kompletne infrastrukture u naselju - da li se to može uzeti u obzir kod plaćanja bilo kavih doprinosa ili kazni?

Hvala na odgovoru

Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

lijepo Vas molim savjet. Naime, u procesu sam legalizacije. Na kući koja je građena prije 1968, nadograđen je odvojen ulaz na kat 2003. od ukupno 8,92m3.

Tu će vas projekti za kuću koštati više od doprinosa, jer se plaća samo za dograđeni prostor, a projekti se plaćaju po m2 za cijelu kuću.

Uz navedeno, u dvorištu su postojala šupa i garaža - obje sagrađene 70ih godina, a u rekonstrukciji 2007. su stavljene pod isti krov.

Ima zajednički krov , pa će se tretirati kao jedan objekat.

Nema druge nego da razrežete krov.

:pila:

Moj prvi susjed je popi*dio jer mu pokušavaju objekat koji je dogradio (garaža i spremište sa pušnicom sa sušenje mesa, 45 m2) prikazati kao dio kuće iako je potpuno odvojen objekat. Platio bi dodatnih 5-7 tisuća kuna doprinosa!

I to samo zato jer je od odmorišta otvorenog stepeništa za potkrovje kuće napravio odvojak od nekoliko stepenica na krov tog objekta da može do pušnice bez da koristi ljestve.

Po mom savjetu im je rekao neka ga ne tjeraju da pred novinarima uzme fleksu i otpili 1 cm razmaka na stepenici.

:beljo2::belji:

Također napominjem i činjenicu da je moj otac dok je gradio kuću sudjelovao u izgradnji kompletne infrastrukture u naselju - da li se to može uzeti u obzir kod plaćanja bilo kavih doprinosa ili kazni?

Nažalost ne.

Kreatori zakona se nisu potrudili napraviti neku jasnu razliku između objekata koji su građeni 1971. , 1981, 1991., 2001., ili 2011. godine.

Osobno sam mišljenja da su svi objekti koji su sagrađeni na individualnim parcelama do 1991. godine a korišteni su za vlastito stanovanje (dakle - ne vikendice!) trebali bez iznimke biti legalizirani kao i objekti 1968. godine. Dokaz bi bio prijava prebivališta u to vrijeme.

Razlog nije samo taj što su ti ljudi uglavnom raznim samodoprinosima izgradili komunalnu infrastrukturu.

To su ljudi koji su sami sebi gradili vlastiti dom u vrijeme kada su svi izdvajali za društvene stanove koje su dobili samo neki - većinom upravo oni drugi koji si nisu onda sami gradili vlastiti dom nego eventualno vikendicu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija