Jump to content

Ostavinska rasprava-ugovor o doživotnom uzdržavanju


SUNRISE08

Preporučene objave

Za vrijeme trajanja ugovora o doživotnom uzdržavanju kojeg sam imao sa djedom zbog manipulacije treće osobe(njegove kćerke)djed me tužio za raskid ugovora,izgubio sud,uložio žalbu koja mu je odbijena,da bi ponovo podigao tužbu po kojoj nije bilo sudskih radnji,a uskoro je sud postupak i prekinuo zbog tužiteljeve/djedove smrti.

Nakon djedove smrti sa Smrtnim listom i Ugovorom sam se uknjižio kao vlasnik na gruntovnici na nekretnine iz Ugovora.

Danas sam dobio poziv za ostavinsku raspravu pa me zanima što mogu očekivati na istoj s obzirom da su nekretnine i pokretnine navedene u Ugovoru pa time kćer kao nasljednica ne bi trebala dobiti ništa osim mirovine za mjesec u kojem je djed umro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo zbog toga bi trebali ići.

 

 

Bio na ostavinskoj raspravi na kojoj je bilježnik rekao obzirom da postoji Ugovor o doživotnom uzdržavanju sačinjen između mene i ostavitelja sva imovina se izuzima od ove rasprave osim mirovine za mjesec u kojem je ostavitelj umro i grobnog mjesta kojeg nismo naveli u Ugovor.

Kako je dotična "nasljednica" vidjela da ostaje samo sa tim grobnim mjestom počela je gurati papire o sudskom postupku za raskid Ugovora kojeg je ostavitelj pokrenuo , a kojeg je Sud slijedom smrti istog prekinuo,pucao me adrenalin i u nastojanju da ostanem sabran nisam bas previse "cuo" obrazlozenje bilježnika kako on ne moze postupati protiv Ugovora te da će ako ona želi nastaviti postupak na sudu.

Po završetku sam izasao van jer je dotična ostala još nešto namatati i pitati biljeznika pa tako nisam htio još dodatno ostajati da mi pojasni što mi je činiti sa pokretninama koje mi dotična brani.

Da li da čekam ponovni postupak ili da pokrenem konačno neki postupak da mi se stvari po Ugovoru predaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnica mi je sugerirala da pričekam da se riješi postupak koji je trenutno prekinut,a kojeg će preuzeti "nasljednica"

 

"Možete pokrenuti postupak radi iseljenja i predaje u posjed. Obzirom da odlučivanje u tom postupku ovisi o rezultatu postupka u tijeku, vjerojatno bi taj novi postupak bio prekinut do pravomoćnog okončanja postupka radi raskida ugovora. Stoga je na Vama da odlučite da li ćete ulaziti u novi spor ili čekati najprije dovršenje onog u tijeku."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stoga je na Vama da odlučite da li ćete ulaziti u novi spor ili čekati najprije dovršenje onog u tijeku."

zašto nebi jednim udarcem ubili dva komarca,pa u postupku koji je već u tijeku istaknuli protutužbeni zahtjev radi predaje posjeda stvari,budući da bi tužbeni zahtjev tužitelja i vaš protutužbeni bili u tijesnoj vezi.(čl.189.ZPP)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija