Jump to content

Ulaz u posjed


misel36

Preporučene objave

Pozdrav.trebao bih savjet.s bivsom suprugom vodim parnicni postupak u vezi stana.posjedujem ovrsnu ispravu gdje nakon 31.12 ako neisplati kredit njena polovica stana prelazi u moje vlasnistvo.doticna gospodja vec 2g neplaca niti kredit niti rezije u stanu gdje zivi sa svojim sadasnjim muzem i malim djetetom.svo vrijeme ja placam kredit jer je na mom imenu i rezije.ja sa sadasnjom zenom i djetetom i sinom iz prvog braka nemogu uci u stan.pitanje moje glasi..sta nakon 31.12 kad postanem vlasnikom1/1 kako da stupim u posjed tj.uselim a da oni izadju van jer se nisu pridrzavali ugovora i izgubili su spor.jer po meni je nerealno da budem i dalje postanar pored stana svog za koji placam uredno kredit.lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako da stupim u posjed tj.uselim a da oni izadju van

prijedlogom za ovrhu na temelju ovršne isprave,no samo ukoliko presuda koju imate nalaže predaju stana,u suprotnom nužna nova tužba radi predaje posjeda nekretnine njenom vlasniku.

po meni je nerealno da budem i dalje postanar pored stana svog za koji placam uredno kredit.

i više nego nerealno,glede čega ste ovlašteni potraživati najamnine u granicama općeg zastarnog roka(5 godina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.svo vrijeme ja placam kredit jer je na mom imenu i rezije.

 

zašto plaćaš i režije ? obvezu prebaci na korisnika nekretnine.

sa bivšom do operatera i napraviti izmjenu korisnika (i ona je suvlasnik) ili traži isključenje usluga.

bivšoj i njenom ponudu najam svog suvlasničkog djela. predpostavljam da će odbiti pa tužbom traži plaćanje najma za unazad (do 5 godina) uvečan za zakonske kamate. traži povrat uloženoga zbog plaćanja računa za uslugu koju nisi koristio (kao suvlasnik u obvezi je plaćati pružene usluge).

 

za sva dugovanja po kreditu i plaćenim računima podnesi prijedlog za ovrhu po računima(sudu) protiv suvlasnice. u vlasnički list izvrši zabilježbu spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja od 1.1 2016 po sudskoj nagodbi bi trebo postat vlasnik stana 1/1..kredit placam jer ga ona neplaca...rezije jesu na njenom imenu osim grijanja jer posto smo suvlasnici grijanje ide racun na oboje..ona niti njen muz sadasnji nigdje nerade tako da njij nemaju gdje sjest pa meni na racun dolati ovrha od grijanja..kredit i jamac je sve na meni a ona i dalje planira ostat poslje 1.1 u stanu i nece da iseli.znaci koliko dugo traje proces da ja stupim u posjed svog stana a nju izbacim?zalosno je sto sam ja postanar i placam kredit za stan u koji nemogu stupit...ona je trebala po sudskoj nagodbi isplatit stan ili ga meni vratit polovicu.tu polovicu poslje 1.1 cu dobit a sad nju trebam izbacit..smijem li iskljucit struju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zalosno je sto sam ja postanar i placam kredit za stan u koji nemogu stupit...ona je trebala po sudskoj nagodbi isplatit stan ili ga meni vratit polovicu.tu polovicu poslje 1.1 cu dobit a sad nju trebam izbacit..smijem li iskljucit struju?

 

žalosno je ali plaćat ćeš sve dok ne odlučiš nešto napraviti(i malo duže zbog sporosti suda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.tu polovicu poslje 1.1 cu dobit a sad nju trebam izbacit..smijem li iskljucit struju?

 

dok ti nju izbaciš iz stana proči će puuunoooo vremena. naplaćat ćeš se rata kredita i troškova koje su napravili (ako ne postupiš na način naveden u postu 4# što može ubrzati postupak).

struju joj nemožeš isključiti . to može napraviti HEP. moraš tražiti promjenu korisnika ili isključenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da i mislio sam hep da iskljuci...da li mogu dati nalog za iskljucenje struje hepu dok su oni u stan?

 

šte si zapeo sa nalogom za isključenje struje.

ne.nemožeš dati nalog HEP-u. neće suvlasnici (dok je suvlasnica) isključiti struju. moraš tražiti promjenu korisnika (pismeno.kopiju pismena čuvvaš). nakon toga ospravaj sve ovrhe za struju. isto vrijedi i za ostale komunalne usluge (osim za kom.naknadu i pričuvu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnik bi trebo postat od 1.1 2016g...temeljem ugovora ovrsnig kojeg imam..naravno da cu trazit promjenu korisnika u hepu i prebacit brojilo na sebe prvo..htio bi nakon toga podnjet zahtjev da iskljucim struju jer bez struje u stanu nemoze nista pa se nadam da ce prije izaci iz njega..

 

a ne vodiš računa o tome da je u stanu i malodobno djete koje koristi te komunalne usluge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam i ja malodobno djete i sina iz tog prvog braka koji su samnom bez krova nad glavom

 

Ažurirano

 

Takodjer otac tog djeteta posjeduje kucu od 300 kvadrata koja je prazna a zive kod mene u tom stanu na koji se vodi spor

 

pa šta čekaš ? u tužbi navedio i njega kao tuženika ( račune za režije). napravi zabilježbu spora i na njegovoj kući. vidjet će da se ne isplati inatiti i igrati.

 

u postu nije navedeno da supruzino djete nije vaše zajedničko djete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija