Jump to content

Splitska banka i B2kapital - neizvršeni nenamjenski krediti sa kamatama


Marija13marija

Preporučene objave

Poštovani! molim Vas za pravnu pomoć...prije tri godine udala sam se za čovjeka koji je potpisao predbračni ugovor u kojem je napisano da ulazi u brak bez dugova, što sam na žalost vjerovala. Prije par dana zvali su gospodina muža iz B2kapitala da bi ga obavijestili da je u dugovanju 211.000,00 kuna, i igrom slučaja sam to saznala. Dugo je bio njegov hir i zabava, ništa izgrađeno nije s tim novcima, što sam naknadno saznala.Totalni šok. Gospodin suprug tvrdi da je misli da je taj dug riješen kako je radio u firmama gdje je rekao da poduplaju ratu otplate tog kredita.To su njegove riječi. Tražili su da se nagodimo s njima u vezi otplate, međutim, ja izričito ne želim mužev dug prihvatiti kao svoj, jer sam gradila i štedila kao i moji roditelji kroz život bez dugovanja.Moj suprug je nezaposlen više od tri godine, na moju porodinjsku naknadu živimo na selu sa troje malih beba zaredom.On je otac moje djece i ja sam digla kredit na kuću koju otplaćujem na selu uredno otplaćujem - a kredit je na 10 godina i otvorila sam opg, da bi poslovanje krenulo da bi se za djecu borila kroz život da bi nešto imala. Suprug nema ništa na sebi, roditelji su mu podstanari, a mene sada čeka nasljedstvo od mojih roditelja dvije kuće koje su oni gradili cijeli svoj mukotrpan život!!!!Borim se kroz život da bi mi djeca imala nešto, a sada je teret gluposti i laži mog supruga oštetilo mene i djecu. Zanima me pošto imam predbračni ugovor i imam s tim čovjekom troje djece 2013,2014 i 2015, sada prije mjesec dana sam rodila treću prekrasnu bebicu kako da osiguram sebe i djecu, da mi djeca ne otplaćuju teret neodgovornosti od oca, jer je isti već tri godine nezaposlen bez ikakvih prihoda. Kako da osiguram sebe i djecu od neodgovornog ponašanja mog supruga otprije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam digla kredit na kuću koju otplaćujem na selu uredno otplaćujem - a kredit je na 10 godina i otvorila sam opg, da bi poslovanje krenulo da bi se za djecu borila kroz život da bi nešto imala. Suprug nema ništa na sebi, roditelji su mu podstanari, a mene sada čeka nasljedstvo od mojih roditelja dvije kuće koje su oni gradili cijeli svoj mukotrpan život!!!!Borim se kroz život da bi mi djeca imala nešto, a sada je teret gluposti i laži mog supruga oštetilo mene i djecu. Zanima me pošto imam predbračni ugovor i imam s tim čovjekom troje djece 2013,2014 i 2015, sada prije mjesec dana sam rodila treću prekrasnu bebicu kako da osiguram sebe i djecu, da mi djeca ne otplaćuju teret neodgovornosti od oca, jer je isti već tri godine nezaposlen bez ikakvih prihoda. Kako da osiguram sebe i djecu od neodgovornog ponašanja mog supruga otprije?

 

ako imovina kupljena na kredit (koji se otplaćuje za vrijeme zajedničkog živita) glasi na tvoje ime nemogu ovrhom uzet tu imovimu da bi otplatili navodni dug.

ovrha se može provesti samo na imovini dužnika(ali i na 1/2 bračne stečevine)

ako nema ništa od imovine neka tako i ostane. ako pokušaju sa tvrdnjom da je kuća uzeta na kredit bračna stečevina (što u biti i je) njegova izjava da je kuća tvoje osobno vlasništvo bi trebala biti uvažena. ako novac za otplatu rata kredita dobiješ od roditelja tada je i kuća tvoja osobna imovina.

 

ako iza muža nebude neke imovine za nasljediti nema ni nasljednika koji bi vračali dug ostavitelja.

kad je muž digao svoj kredi. kad je dug prodan B2 kapitalui.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija