Bernarda Jakasović objavljeno: 11. siječanj 2016. Dijeli objavljeno: 11. siječanj 2016. Lijep pozdrav! Mene zanima da li ja imam pravo podnijeti izvanredni otkaz za vrijeme porodiljnog dopusta? Naime, zaposlena sam u frizerskom salonu od 01.10.2013. ugovorom koji je bio određen na 3 mjeseca, nakon kojeg sam ostala i dalje tamo radit, s automatskim produzenjem ugovora. Trenutno koristim rodiljni dopust i imam dijete koje još uvijek dojim, u zakonu sam naišla na članak u kojem pise da roditelji koji koriste rodiljni dopust, majka koja još uvijek doji dijete i trudnice imaju pravo IZVANREDNO otkazati ugovor o radu. S obzirom da mi se porodiljni istice za manje od mjesec dana, a ja nemam kome ostavit djecu na cuvanje ( 2 djece, 3 godine starije i 10.5 mjeseci mlađe) trebao bi mi hitan odgovor na moje pitanje. Poslodavca na žalost ne mogu kontaktirat jer nismo u dobrim odnosima. Voljela bih to riješit što je najbolje moguce za mene i za moju djecu, a da se ne moram brinuti dodatno zbog odlazaka na sud ili slično. Bila bi zahvalna na što bržem mogućem odgovoru! Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.