Jump to content

kvadratura stambene jedinica veca od suvlasnickog dijela ukupne nekretnine

odiseja

Preporučene objave

Postovani,

Kupila sam idealni dio u imovinsko-pravno nerjesenoj nekretnini, koji je u kupoprodajnom ugovoru predstavljen kao zasebna stambena cjelina (stan). Sulasnik osporava moju cjelinu i ne slaze se sa etaziranjem jer nemam dovoljno kvadrata za formirati stambenu cjelinu.

Inace osoba od koga sam ja kupila imala je 20+ godina parnicenja sa mojim "novim" suvasnikom.

Molim savjet.

Dijeli na drugim stranicama

Da, pokrenuo je civilnu diobu.

Razumije li ovaj drugi suvlasnik da civilna dioba u vašem slučaju podrazumjeva prodaju nekretnine na javnoj dražbi i podjelu tako dobivenog novca ?

Na dražbi se rijetko dobije realna vrijednost.

Što on zapravo želi?

Tako kupiti cijelu nekretninu?

A sto bih mogla pravno uraditi naspram prijasnjeg vlasnika koji mi je prodao kao fol stan?

Mošete ga tužiti da je zatajio skrivene mane nekretnine, tražiti raskid ugovora i povrat novca. Ali to ovisi prije svega o tome kakav ste ugovor sastavili. Je li vam rekao za taj spor?

Djelom ste sami krivi što ste kupili dio nekretnine sa nejasno definiranim vlasničkim odnosima.

Uostalom, tko je odredio da vi imate 'višak' kvadrata u odnosu na vlasnički udio?

Kakva je to kuća, dajte malo opišite. Ima koliko etaža, podrum, tavan, ...? Tko što od toga koristi?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija