odiseja objavljeno: 12. siječanj 2016. Dijeli objavljeno: 12. siječanj 2016. Postovani, Kupila sam idealni dio u imovinsko-pravno nerjesenoj nekretnini, koji je u kupoprodajnom ugovoru predstavljen kao zasebna stambena cjelina (stan). Sulasnik osporava moju cjelinu i ne slaze se sa etaziranjem jer nemam dovoljno kvadrata za formirati stambenu cjelinu. Inace osoba od koga sam ja kupila imala je 20+ godina parnicenja sa mojim "novim" suvasnikom. Molim savjet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 12. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. 'Dokupite' od suvlasnika kvadrate koji vam manjkaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
odiseja odgovoreno: 12. siječanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. Suvlasnik nece da proda vec je pokrenuo diobu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 12. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. Civilnu diobu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
odiseja odgovoreno: 12. siječanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. Da, pokrenuo je civilnu diobu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 12. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. U kojim ste odnosima u suvlasništvu? Pitam stoga što se možete pojaviti kao ponuditelj na dražbi, i ako ste najbolji ponuditelj (za vas najpovoljnje, na drugom ročitštu) iznos vaše ponude biti će umanjen u omjeru vašeg suvlasničkog dijela. Tako postajete samostalni vlasnik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
odiseja odgovoreno: 12. siječanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. Ja 1/3, on 2/3. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
odiseja odgovoreno: 13. siječanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2016. A sto bih mogla pravno uraditi naspram prijasnjeg vlasnika koji mi je prodao kao fol stan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 13. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2016. Da, pokrenuo je civilnu diobu. Razumije li ovaj drugi suvlasnik da civilna dioba u vašem slučaju podrazumjeva prodaju nekretnine na javnoj dražbi i podjelu tako dobivenog novca ? Na dražbi se rijetko dobije realna vrijednost. Što on zapravo želi? Tako kupiti cijelu nekretninu? A sto bih mogla pravno uraditi naspram prijasnjeg vlasnika koji mi je prodao kao fol stan? Mošete ga tužiti da je zatajio skrivene mane nekretnine, tražiti raskid ugovora i povrat novca. Ali to ovisi prije svega o tome kakav ste ugovor sastavili. Je li vam rekao za taj spor? Djelom ste sami krivi što ste kupili dio nekretnine sa nejasno definiranim vlasničkim odnosima. Uostalom, tko je odredio da vi imate 'višak' kvadrata u odnosu na vlasnički udio? Kakva je to kuća, dajte malo opišite. Ima koliko etaža, podrum, tavan, ...? Tko što od toga koristi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 13. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2016. Što on zapravo želi? Tako kupiti cijelu nekretninu? Najvjerovatnije, u povoljnijem je suvlasničkom odnosu pa tako i za njega vrijedi napisano u postu 6. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.