Jump to content

redoviti otkaz

jozoporcija

Preporučene objave

POZDRAV, molio bih stručnu pomoć.može li poslodavac radniku koji ima ugovor o radu na neodređeno u neprekidnom trajanju više od deset godina uručiti poštom otkaz istog.razlog je kako poslodavac navodi zatvaranje obrta.radnik je na bolovanju zbog teške tjelesne ozljede koju je zadobio na radnom mjestu.odnosno u tom obrtu,ozljeda je priznata od strane hzzo kao ozljeda na radu.unaprijed hvala,molim pomoć koja su moja prava.

ps.ja nisam potpisao ništa osim povratnice koja je bila na zatvorenoj koverti koju mi je dostavila pošta.

Dijeli na drugim stranicama

jozo,

Poslodavac vam može dati Redoviti otkaz ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga. Očito da je nemogućnost nastavka poslovanja opravdan razlog za otkazivanje.

Temeljem gornjeg otkaza vi imate sljedeća prava

1. Pravo na otpremninu 1/3 Prosječne plaće u zadnja tri mjeseca za svaku godinu staža ali ne više od 6 prosječnih plaća.

2. Pravo na naknadu sa Zavoda za zapošljavanje.

3. Pravo naknade dok ste na BO a koju će Vam isplaćivati Zavod za zdravstveno osiguranje(do sada Vam je isplaćivao poslodavac a Zavod je njemu refundirao)

Odmah se informirajte kod rečenih ustanova kako biste znali što i kada morate učiniti.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija