Jump to content

Provjera prije kupnje da se izbjegnu problemi

Preporučene objave

objavljeno: (uređeno)

Pozdrav

Zanima me neko zemljiste, vlasnistvo 1/1, dio je upisano u Arkod kao oranica i njime se fizicki koristi netko tko nije vlasnik. Ne znam tko je upisan u Arkod.

Sto sve i kako provjeriti prije kupnje? Ako to kupim naravno da ja zelim to raditi i koristiti poticaje.

Hvala

uređeno: od Matrix
odgovoreno:
a kako provjeriti neki od skrivenih ugovora o zakupu ako ih ima? sto napraviti ako onaj koji koristi poticaje ne zeli ih dobrovoljno prenijeti na mene?

Ugovori privatnih osoba koji nisu evidentirani u javnim knjigama vas ne obvezuju kada se upišete kao vlasnik.

Ono što morate provjeriti je tko je taj koji je sada upisan u ARKOD, nađite ga tamo, ... porazgovarajte s njim.

Moguće da on ili netko drugi smatra da je dio zemljišta njegov jer ima posjed i pravo na stjecanje dosjelošću.

Iziđite na teren, popričajte sa susjedima. Nađite neku babu ili deda koji vole tračati pa ćete doznati ima li sporova oko te zemlje brže nego da tri dana obilazite sve institucije...

• 4 tjedna kasnije...
odgovoreno:

Postoji odredba sa kojom se u arkod upisuju čestice koje netko koristi u poljoprivredne svrhe a nema pravo vlasništva,ugovor ili slično.Potrebno je samo ucrtati česticu u arkod i kasnije kod bilježnika dati izjavu koju potpisuju dva svjedoka i to predati u agenciju.Time se ostvaruje pravo na poticaj.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija