makra.andrea@gmail.com objavljeno: 19. siječanj 2016. Dijeli objavljeno: 19. siječanj 2016. poštovani!možete mi molim Vas razjasnit razliku između suca i suca istrage.naime u privatnoj tužbi protiv mene na kaznenom sudu,sudac je ispitao maloljetnu osobu u svojstvu svjedoka. naime u ZKP čl.289(nisam sigurna) piše da maloljetnu osobu može ispitat sudac istrage ako posebnim zakonom nije drugačije propisano.a nije,ja ne nalazim nigdje da je.hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 19. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2016. Poštovana, čl.292 No, u pitanju ste skoro i odgovorili. Kada se vodi redovni postupak (po službenoj dužnosti), gdje državni odvjetnik nakon provedene istrage podiže optužnicu po kojoj dalje postupa sudac istrage ili optužno vijeće. Kada se radi o skračenom postupku (privatna tužba) optužne akte tužitelj dostavlja sucu pojedincu ili predsjedniku vijeća. Ako nije posbno propisano sudac pojedinac postupa po ostalim propisima ZKP-a. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
makra.andrea@gmail.com odgovoreno: 19. siječanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2016. Poštovana,čl.292 No, u pitanju ste skoro i odgovorili. Kada se vodi redovni postupak (po službenoj dužnosti), gdje državni odvjetnik nakon provedene istrage podiže optužnicu po kojoj dalje postupa sudac istrage ili optužno vijeće. Kada se radi o skračenom postupku (privatna tužba) optužne akte tužitelj dostavlja sucu pojedincu ili predsjedniku vijeća. Ako nije posbno propisano sudac pojedinac postupa po ostalim propisima ZKP-a. NISAM VAS U POTPUNOSTI RAZUMJELA.da li sam u pravu ako mislim da ovaj sudac nije smio ispitati maloljetnicu.ili je po nekim drugim članom ZKP-a sudac pojedinac to mogao. a ujedno,prijava privatnog tužitelja nije niti išla dalje od policije,mislim dakle na državnog odvjetnika,pod mojoj pretpostavkom zbog pomanjkanja dokaza.naime privatni tužitelj me prijavio 6 dana nakon navodnih nanošenja tjelesnih ozljeda.hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.