Željko P. objavljeno: 20. siječanj 2016. objavljeno: 20. siječanj 2016. Razmišljam o osobnom bankrotu. Da li su u postupak osobnog bankrota obavezno uključeni i članovi domaćinstva (otac, supruga, dijete) ? Citiraj
Vrazica1 odgovoreno: 4. lipanj 2016. odgovoreno: 4. lipanj 2016. To i mene zanima! Zna li itko nešto o tome??? Citiraj
Spitfire odgovoreno: 5. lipanj 2016. odgovoreno: 5. lipanj 2016. Jesu, prema čl.13 st.2 podst.12,14 te st.3 Zakona o stečaju potrošaća Citiraj
Vrazica1 odgovoreno: 8. lipanj 2016. odgovoreno: 8. lipanj 2016. Jesu, prema čl.13 st.2 podst.12,14 te st.3 Zakona o stečaju potrošaća Nemam primanja,nemam imovine! Živimo od suprugove plaće. Dali prijaviti osonbni bankrot ili ne? Citiraj
Mister-X odgovoreno: 8. lipanj 2016. odgovoreno: 8. lipanj 2016. Jesu, prema čl.13 st.2 podst.12,14 te st.3 Zakona o stečaju potrošaća u kojem smislu ?....snose posljedice ili samo se evidentiraju....primjer osoba proglasi bankrot i supruga ima plaću....da li njoj ovrše plaću?....ili primjer sin ima primanja....šta ako je auto na sina....da li oduzimaju.... nisam analizirao taj zakon,ali mislim da članovi ne snose takve posljedice .... Citiraj
Spitfire odgovoreno: 8. lipanj 2016. odgovoreno: 8. lipanj 2016. Nemam primanja,nemam imovine! Živimo od suprugove plaće. Dali prijaviti osonbni bankrot ili ne? Poštovana, na to si pitanje morate sami odgovoriti. Neka pojašnjenja možete zatražiti kod savjetnika u poslovnici FINA-e a o samom postupku možete pogledati na https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/pravna-zastita/stecaj-potrosaca/1897 u kojem smislu ?....snose posljedice ili samo se evidentiraju....primjer osoba proglasi bankrot i supruga ima plaću....da li njoj ovrše plaću?....ili primjer sin ima primanja....šta ako je auto na sina....da li oduzimaju.... nisam analizirao taj zakon,ali mislim da članovi ne snose takve posljedice .... O tome zakon ne govori ništa određeno. Samo u podst.14 "imovinskopravnih raspolaganja", što god to značilo. Stoga i napisah da bi se valjalo savjetovati u FINA-i. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.