Jump to content

Legalizacija garaže i pomoćnog objekta

Lu233

Preporučene objave

Poštovani, u fazi smo uređenja suterena u obiteljskoj kući koja je sagrađena prije 1950 godine. Međutim, 70-tih godina roditelji su nadogradili pomoćni objekat od 17 m2 za koji ne nalazimo dokumentaciju (spojen je sa kućom), ali imamo izvod iz katastarskog plana od 1983. god gdje je taj dio ucrtan. U sadašnjem katastarskom planu ga nema.

Osim toga izgrađena je garaža od 30 m2 sa građevinskom dozvolom od 1974. god, na koju su se susjedi žalili pa je postala nevažeća, ali budući da je dovršena, ostala je do danas bez pritužbi spomenute susjede.

Napominjem da su oba objekta spojena terasom uz kuću.

Zanima me:

1. Kako to da se katastarski plan u međuvremenu promijenio?

2. Postoji li ikakva mogućnost da se spomenuta građevinska dozvola prizna kao pravovaljana?

3. Budući da smo tek nedavno shvatili ove probleme, pa nismo na vrijeme proveli postupak legalizacije, postoji li ikakva mogućnost naknadnog upisa za legalizaciju? Imam informacije da dosta osoba odustaje od prijavljene legalizacije zbog nedostatka novca (u manjim gradovima), pa da se može ubaciti na mjesto nekoga od njih. Zanima me postoji li takva, ili slična praksa i u Zagrebu.

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru

Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

1. da ne nagađamo, najtočnije bi vam odgovorili u katastru

2. Nažalost ne postoji

3. Također ne postoji. Za legalizaciju po Zakonu o postupanju sa nezakonito izgrađenim građevinama postojali su rokovi za predaju zahtjeva.

Vi još uvijek možete podnijeti zahtjev za legalizaciju ali po strožim pravilima i kaznama.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija