Jump to content

"Novela" zakona o vlasništvu !!!


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas pojašnjenje: što nam govori novela ZV, ona koja se odnosi na buduće upise etažnog vlasništva, gdje se govori da će biti potrebno ishoditi POTVRDU koja će biti u skladu s dozvolom nadležnog tijela ili nešto slično, a koju potvrdu može zamijeniti uporabna dozvola.

Da li to znači da se ubuduće neće moći knjižiti zgrada koja nema tu Potvrdu, koja u biti nije ništa drugo nego uporabna dozvola?

Molim za odgovor one koju su tu novelu malo "prostudirali", ja govorim po sjećanju, više ne znam ni u kojim je NN izašla (znam da je nedavno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Sada se uz elaborat etažiranja obvezno prilaže građ.dozvola, te se uz potvrdu da je stan samostalna uporabna cjelina stavlja i nešto ka o uporabna, a to je izjava da je sve napravljeno u skladu sa građ.doz. odnosno da nije ako nije, ili da građ.dozvola nije priložena, iako je kuća katastarski i gruntovno upisana, ili je građena prije '68 (kuće građene prije '68.upisuju se u katastar i gruntovnicu bez građevinske).

 

Osim toga, izračunati suvlasnički omjeri na cjeloj nekretnini - k.č. na kojoj se kuća nala,zi ne pridružuju se više vlasnicima stanova, već samom stanu . Promjenu suvlasničkih omjera prema vrijednosti stana , a u korist vlasnika stanova, vjerojatno će odraditi pravnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija