Jump to content

Obrazloženje presude i što treba platit


rodney

Preporučene objave

Pozdrav svima

Da objasnim čitavu situaciju. Krajem 2013 godine, zaustavila me policija zbog prolaska kroz crveno svjetlo. Nedugo nakon toga dobio sam obavezni prekršajni nalog, novčana kazna od 2000kn, mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije od tri mjeseca i troškovi prekršajnog postupka od 100kn. Na to sam uložio prigovor, u kojem sam priznao krivnju, objasnio sam da sam jednostavno krivo procjenio kad mi se upalilo žuto, nisam vozio brzo, divljao i slično. To mi je bio prvi prekršaj ikad, a auto mi je zaista nužan. Tad sam još bio na zadnjoj godini studija, a radio sam više poslova. Zbog svega toga sam molio da mi se ukine mjera zabrane upravljanja vozilom.

Sad sam dobio presudu koja mi zvuči "predobro".

Piše pod I.

"Prihvaća se prigovor okrivljenika xyz i preinačuje se obavezni nalog u pogledu odluke o kazni i zaštitnoj mjeri, tako da se primjenom čl.37 Prekršajnog zakona, okrivljeniku izriče novčana kazna u iznosu od 600 kuna, koju je obavezen platiti u roku 15 dana, (da skratim malo mogu platit samo 2/3), te se ukida zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije."

II.

U ne pobijanom i nepreinačenom dijelu koji se odnosi na trošak prekršajnog postupka, obavezni prekršajni nalog se potvrđuje.

III. .. paušalni iznos troškova suda 100kn

 

Zanima me točka jedan, to znači da mi je umanjena i novčana kazna ili da mi je zabrana preinačena u novčanu kaznu od 600 kuna? Po tekstu mi se čini da je ovo prvo, ali "logika" mi kaže da je to nekako predobro da bi bilo istinito? Dobio sam dvije uplatnice, na jednoj piše troškovi prekršajnog postupa, ali je iznos 200 kn, da li to znači da su mi spojili ove troškove od 100 kuna u jednu uplatnicu? Na drugoj piše kazna, ta je bez iznosa. Ne znam da li tu ide sad 2/3 od 600, dakle 400, ili tih 400 + 2000?

 

U svakom slučaju sam zadovoljan, bio sam stvarno u šoku kad sam vidio onih 3 mjeseca zabrane na prekršajnom nalogu, morat ću napisat jedno veliko hvala na uplatnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupili ste najbolje moguće, priznali prekršaj, izrazili kajanje, objasnili nužnost vozačke, i sud je to znao honorirati.

 

Rezime - novčana smanjena na 600,00kn (plaćate 2/3 odnosno 400,00 u roku 8 dana od primitka presude), ukinuta je zaštitna mjera, dakle neće biti zabrane i troškovi od 200,00 kuna.

 

Uplatnica za kaznu je prazna, jer sud ne zna hoćete li platiti 600,00 ili 400,00 kuna, pa to dakle odlučujete vi (400,00 kn u roku 8 dana), a troškovi su spojeni u jednoj uplatnici (ovoj od 200,00 kuna).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija