Jump to content

kontrolni pregled


Vuk00

Preporučene objave

Kontrolni pregled može biti i ne mora,ja sam prije skoro dvije godine tražio novu procjenu radne sposobnosti (u profesionalnoj sam mirovini od 1999.)u rješenju je pisalo da nije potreban kontrolni pregled,mislim da se on više odnosi na nove umirovljenike,znači one koji su išli u mirovinu u zadnjih 2 godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam od 2013. godine u profesionalnoj mirovini. U studenom 2015. sam bio na kontrolnom pregledu u HZMO-u. Tražili su mi isključivo originalnu liječničku dokumentaciju ili istu preslikanu i ovjerenu kod javnog bilježnika. Možete misliti da bi mi mirovina bila nedostatna da sam toliku dokumentaciju ovjeravao kod javnog bilježnika, pa sam otišao kod svoje referentice u ured državne uprave i zamolio je da mi ovjeri preslike tako da imam barem nešto kod sebe za ne daj bože.

 

Ona mi je to ovjerila, a kad sam je pitao zašto mi vojni umirovljenici moramo ići na te preglede, rekla mi je da je zakon o tim pregledima stupio na snagi sa 01.01.2015. i da će se primjenjivati na sve umirovljene invalide bez obzira na njihov status (vojni/civilni).

 

Nakon toga sam išao na taj pregled. Prvo sam sat vremena kod neke službenice zavoda odgovarao ne glupa pitanja tipa :''Da li radite na propuhu? Dolazite li u doticaj sa opasnim kemijskim sredstvima u svom radu? '', i da ne nabrajam dalje. Rekao sam joj, gospođo ja ne radim, u mirovini sam, kakve veze imaju te stvari sa kontrolnim pregledom? Ona mi je mrtva hladna odgovorila da je to obrazac koji se mora popuniti i da se tek nakon toga može pristupiti pregledu, a i da je taj pregled obavezan i za vojne i za civilne osobe koje su korisnici invalidske mirovine.

 

Na pregledu je bila jedna doktorica i još jedna ženska osoba koja nije ništa govorila (poslije sam čuo da je socijalna radnica). Doktorica mi je potvrdila 20% (30% rat-70% mir)invalidnost. Kad sam se pobunio i rekao joj da sam od zadnjeg vještačenja bio dva puta hospitaliziran, ona mi je odgovorila da je kod vojnih invalida to tako. Kad im je malo lošije onda završe u bolnici, a kad im je bolje izađu van i da na osnovu ''malo gore, malo bolje'' ne može dati veći postotak invalidnosti.

 

Eto prijatelji, to je moje iskustvo i dijelim ga sa vama, ako slučajno još neko bude išao na takvo vještačenje da zna što ga čeka i da popije duplu dozu lijekova jer vjerujte mi da sam se jedva suzdržao da sam sebi nešto ne uradim. A taj zakon je donijela editirao moderator.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle ipak se ide na kontrolni pregled,samo je pitanje kad te pozovu,zlatko grga koje su ti dijagnoze ak ti nije bed napisat i znaci da su ti postoci ostali isti,hvala

Članak 67.

Kontrolni pregled invalida rada, koji je pravo iz mirovinskog osiguranja ostvario na temelju utvrđenog smanjenja radne sposobnosti uz preostalu radnu sposobnost, djelomičnog gubitka radne sposobnosti, ili potpunog gubitka radne sposobnosti, obavlja se najkasnije u roku od 3 godine od dana utvrđenog smanjenja radne sposobnosti uz preostalu radnu sposobnost, djelomičnog gubitka radne sposobnosti ili potpunog gubitka radne sposobnosti. Ovaj kontrolni pregled obavlja se na zahtjev nadležne ustrojstvene jedinice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koja je pokrenula postupak po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

tu Uredbu o metodologijama vještačenja je donijela Vlada RH 17.prosinca 2014.

 

Poštovani,

Uredbu jest donijela vlada RH, a na prijedlog ministarstva kojeg je vodila spomenuta osoba.

 

@VUK00, dijagnoze su: F43.1; F62; F32.2 i postotci su ostali isti.

 

@buda1965, išao sam na kontrolni pregled koji je gore spomenutom Uredbom postao obavezan od 01.siječnja 2015. za sve korisnike invalidskih mirovina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Uredbu jest donijela vlada RH, a na prijedlog ministarstva kojeg je vodila spomenuta osoba.

 

"Proglašavam Zakon o jedinstvenom tijelu vještačenja, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 4. srpnja 2014. godine. Predsjednik RH".

 

Zakon su zajednički izradili Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo socijalne politike i mladih

 

Zakon o jedinstvenom tijelu vještačenja

čl.5 st.1 Metodologije iz članka 4. ovoga Zakona propisuje uredbom Vlada Republike Hrvatske

 

Sve i da je spomenuta osoba sama napisala zakon i uredbu to nije razlog da je se ovdje spomene na napisan način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija