Jump to content

Strani državljanin - priznavanje diplome


rmna17

Preporučene objave

Poštovani,

Molila bih Vas za savjet.

 

Radi se o postupku priznavanja diplome za stranog državljanina na privremenom boravku. Nakon donošenja negativnog rješenja kod akademskog priznavanja diplome, dokumenti su mu vraćeni tek na traženje i pritom je najvjerojatnije izgubljen original diplome. On najvjerojatnije neće moći dobiti novi original na svom fakultetu jer je tamošnji propis da se diploma izdaje jednom u originalu. Trenutno ne može nigdje aplicirati za nastavak studija jer mu je diploma zagubljena u hrvatskim uredima, a kopiju originala ne može dobiti.

 

Trenutno uredi međusobno prebacuju odgovornost. Zanima me koja je odgovornost ureda koji dokumente zaprima (dokumenti se trebaju slati isključivo poštom, međutim očito je da se ne zaprimaju propisno niti postoji određeni protokol kod slanja dokumenata iz ustanove u ustanovu)?

Nakon gotovo dvije godine, sada sumnjamo i u sam postupak priznavanja diplome. Vjerojatno institucija koja je izdala rješenje nije bila nadležna, a u spisu ne postoji nikakav zapisnik komisije.

U slučaju da službenici ne pronađu zagubljenu diplomu, morat ćemo prijaviti ured koji dokumentaciju zaprima, pa me zanima, zna li netko koliko bi procedura vremenski mogla trajati? I što možemo konkretno tražiti da bi postupak bio što precizniji i brži? Svaki savjet je dobrodošao..hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija