Jump to content

Tamara254

Preporučene objave

Molim vas može li mi tko odgovoriti na sljedeće: skupštinari su bez najave upravnom odboru sazvali skupštinu i izabrali novo vodstvo. Uz to, nitko od prisutnih skupštinara nije platio članarinu za prethodnu godinu i nije bilo kvoruma.

Na toj i takvoj skupštini izabran je novi predsjednik i upravni odbor. Od toga je prošlo više od pola godine, napravili su novi statut i upisali se u registar udruga. Može li se s tolikim vremenskim odmakom poništiti odluka te i takve skupštine i na koji način? Može li se dakle to sve proglasiti neregularnim?

Puno hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Statut su promijenili, ali u Statutu važećem prije pisanja novog, pisalo je da su članovi udruge oni koji imaju plaćenu članarinu - što nije nitko platio. Piše da skupštinari mogu tražiti izvanrednu skupštinu i taj zahtjev daju upravnom odboru koji tu skupštinu saziva - nisu predali zahtjev nego su skupštinu sami sazvali i pozvali skupštinare koji njima odgovaraju, i nisu imali većinu.

Statut ne kaže ništa o neregularnosti skupštine..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija