Jump to content

posjedovanje i vožnja pod utjecajem marihuane


axl

Preporučene objave

pozdrav! evo situacija je sljedeća; prije nekih 3 i pol godine sam uhvaćen sa 0,16g marihuane , osuđen prekršajno bez novćane kazne uz uvjet da odem na rehabilitaciju . odrađeno sve kako treba 5 mj testiranja svaki put sam bio negativan i to je sve prošlo ok. nedavno me prometna policija zaustavila , pronašli mi 3,5g marihuane sa pvc ambalažom(predao sam im dobrovoljno). zatim su me htjeli testirati na droge i kad sam im rekao da sam konzumirao večer prije rekli su mi da ću biti pozitivan te je njihov savjet da odbijem test jer to košta 1200 kn što sam ja prihvatio. nikad nisam bio do sad kažnjavan zbog vožnje pod utjecajem opojnih droga. dali mi možete reći što me sad slijedi. kakva je sudska praksa kod ponavljanja dijela za posjedovanje i kolka bi mi mogla bit najminimalnija kazna za sve te prekršaje i kako se postaviti na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novčana kazna u slučaju odbijanja testiranja na droge je ista kao da su te testirali i našli drogu - 5000-15000 kuna.

 

Za posjedovanje - 5000 kuna.

 

Bez obzira na ponavljanje prekršaja, sud ti svejedno može smanjiti ove kazne (i za 2/3), najčešće u slučaju priznanja, kajanja i olakotnih okolnosti, ali svejedno će se zbirno raditi najmanje o 2500-300 kuna.

 

Kakve papire si dobio od policajaca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači ovako; od papira imam naredbu o određivanju mjere opreza(oduzeta vozačka na 12h), zapisnik o ispitivanju prisutnosti opojnih droga... u kojemu piše da sam odbio testiranje ali isto tako i priznanje da sam konzumirao večer prije,zatim obavijest o odbijanju testiranja, te potvrda o oduzimanju predmeta u kojemu piše 1 pvc vrečica ispunjena sadržajem zelene biljne materije izgleda za drogu marihuanu u kol. 3,41g

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ok, doma će ti doći ili prekršajni nalog u kojem ćeš vidjeti predložene policijske kazne (to su one najmanje propisane zakonom) na koje ćeš se moći žaliti ili obavijest o pravima i podnošenju optužnog prijedloga (nakon kojeg ćeš dobiti poziv na sud). Postupak je u osnovi isti i ovisi samo hoćeš li pobijati prekršaj ili ga priznati i tražiti smanjenje kazne.

 

Što se tiče novčane kazne, ovo su minimumi do kojih sud može ići ako sve bude ok, ali sve najviše ovisi o tvom načinu obrane.

 

Što se tiče vozačke, da, bit će ti određena i zabrana upravljanja, a sad koliko, teško je reći. Određen je minimum od 12 mjeseci, ali će ti i to sigurno smanjiti, vjerojatno na 3-6 mjeseci, s obzirom da ti nije prvi put. Tu je teško biti precizniji, ali teško da će biti manje budući da si ponavljač.

 

A liječenje isto tako, ovisno o sutkinji/sucu, ali vjerojatno da. U slučaju priznanja i kajanja, smanjenje novčane kazne i zaštitne mjere će vjerojatno ići u paketu s liječenjem. U žalbi (na nalog) ili obrani (na sudu po optužnom prijedlogu) to možeš i predložiti (smanjenje kazne, ali "duže" liječenje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija