Jump to content

Rušenje jedinog krova nad glavom


Light1

Preporučene objave

Poštovani,

nedavno mi je na vrata došla građevinska inspekcija(na prijavu susjeda). Zapisali su podatke, napravili tlocrt kuće i dali članu obitelji da potpiše papir na koji su oni sve to zabilježili. Nakon mjesec dana ili više došlo je rješenje o rušenju kuće i šupe pokraj. Naime radi se o objektu koji je građen nešto malo poslije 1968., nije još legaliziran.

Legalizacija je u postupku, no zbog plana grada čije detalje sada neću spominjati, najvjerojatnije se ni neće moći legalizirati, a skupa s nama ni par okolnih (dijelova) kuća.

Ono što piše u dokumentu jest da su nam dali 120 dana da se sami rušimo i rok od 30 dana da pokrenemo tužbu protiv tog rješenja i slično.

Dobili smo informacije iz državnog tijela da ako je u postupku legalizacija da će naš slučaj odložit(al prije naravno moramo predati zahtjev/žalbu i sl.) i da nas neće rušit, ali ako dobijemo negativan odgovor iz grada, tj ako na kraju tehnički ipak nije moguće legalizirat, da to javimo da nas mogu rušiti.

 

U mojoj maloj obitelji živi jedna nezaposlena osoba lošeg zdravlja(koju život nije mazio ni pazio, a pogotovo država, al o tome nema smisla pričati ovdje), dvije se školuju i dalje, naša kućica nije velika, ne izgleda bogato i nikome nije oduzeta da bismo u njoj mi mogli živjeti. Samo očaj me doveo na forumu i da mi netko kaže da postoji mogućnost da mi ne mogu oduzeti jedini krov nad glavom.

 

Ja se nikad ne prestajem nadati i osoba sam koja vjeruje da onaj tko zaslužuje nešto dobiti da će i dobiti, ali vjerujte da sam i osoba koja ne može mirno gledati kako drugoj osobi koja je toliko toga prošla u životu, borbe sa sistemom, borbe sa nezadovoljnim i ljubomornim ljudima, a koja i dalje nikoga ne dira, da se ide na takav način oduzimati i ono malo sreće i zadovoljstva što su joj preostali.

 

Svi savjeti su dobrodošli.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ja bih vam rado napisao nešto pametno, no međutim trenutno nemam što. Osim potvrditi ono što ste dobili u rješnju: Članak 22.

(1) Protiv rješenja koje donosi građevinski inspektor ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor.

(2) U slučaju kada je protiv rješenja koje je donio građevinski inspektor pokrenut upravni spor, Ministarstvo može do okončanja spora poništiti ili izmijeniti svoje rješenje iz onih razloga iz kojih bi sud mogao poništiti takvo rješenje.

 

No, jako me zanima što je određeno prostornim planom da baš vi nećete moći legalizirati a ostali da.Pa ako to ne želite napisati ovdje, možete mi poslati na privatne poruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija