Davor89 objavljeno: 31. siječanj 2016. objavljeno: 31. siječanj 2016. Poštovani, Zamolio bih Vas za pomoc... Dakle u pitanju je plaćanje alimentacija koja je odlukom suda bila na ruke ali bivsa zena me je prijavila za ne plaćanje i zavrsili smo na kaznenom državnom sudu gdje je donesena presuda da kao imam dio koji moram platiti ili 7mj zatvora ali mene zanima dali je moguće napraviti poništenje suda zato sto je bila diskriminacija spolova tj same zene u sudnici i svi na strani majki. Napominjem da ne bjezim niti sam ikad bježao od plaćanja alimentacija ali takav bezobrazluk i ne prihvaćanje mog govora ja uzas. Dakle presuda je donesena i na nju se ne moze zaliti ali me zanima dali se moze poništiti sud?! Hvala Vam Citiraj
G-man odgovoreno: 31. siječanj 2016. odgovoreno: 31. siječanj 2016. Na svaku prvostupanjsku presudu, pogotovo u kaznenom postupku - postoji pravo žalbe. Osim ako ste ga se odrekli, to je neopozivo i tada doista nemate prava žaliti se. Glede razloga za "poništenje" presude, činjenica koju ističete, sama po sebi ne predstavlja valjanu osnovu za ukidanje odluke i vraćanje postupka na početak. Citiraj
Davor89 odgovoreno: 31. siječanj 2016. Autor odgovoreno: 31. siječanj 2016. Hvala Vam. Molim podatak sto je potrebno za smanjenje alimentacije? Gdje se prvo treba obratiti? Hvala Citiraj
G-man odgovoreno: 1. veljača 2016. odgovoreno: 1. veljača 2016. Za to je potrebna tužba za smanjenje, ali za smanjenje morate imati osnovu u promjeni činjenica bitnih za donošenje odluke o visini uzdržavanja, a kojih nije bilo u trenutku donošenja odluke o uzdržavanju. P.S. Ovo što je kaznenom presudom određeno u pogledu zaostataka ne može se umanjiti. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.