Jump to content

Naplata duga po presudi


Conference interpreter

Preporučene objave

Može li mi netko pomoći.

Naime, baba ilegalka na tavanu iznad men me tužila za priznavanje vlasništva i izgubila spor. Imam pravomoćnu i ovršnu ispravu za naplatu mojih troškova. Sada bi s njom kao trebala na FINU. U međuvremenu sam saznala da je baba već pod ovrhom zbog duga prema državi.S obzirom na njezinu malu mirovinu i zaštićeni dio mirovine, baba bi morala živjeti još 100 godina da mi nadoknadi moj trošak, jer tko zna kad cu doć na red za naplatu FINI (živjela socijala!!! Nema veze što je meni izbila trošak iz džepa. prvo me tužila za ometanje posjeda, i to je izgubila, pa me tužila na kaznenom sudu, jer usput ima i halucinacije - zvala 300 puta policija jer nosim štikle, jer ne može pronači svoje mačke, svoje ključev td. , i taj spor je izgubila!)

 

Pitanje: Mogu li odmah s ispravom na zavod za mirovinsko osiguranje da se naplatim izravno iz mirovinskog ili FINU ne mogu nikako zaobići?

Postoji li neka vrsta zabrane ulaska na sud? u pet godina 3 puta me tužila, sve sporove izgubila, a sad jadnica stara (premazana svim mastima) nema od čega platiti. Pa ovako me onda može jjoš bezbroj puta tužiti...Hvala na odgovorima

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kakve vi to štikle imate, kad se čak na tavan čuju? :-D

 

Šalu na stranu, ako gospođa "tavanka" nema neke druge imovine iz koje bi mogli naplatiti dugovano (nekretnine, vrednije pokretnine), morate prek računa, a obzirom tamo već stoji u redu vjerovnik, nemate druge doli čekati svoj red, pa ako dočekate.

 

Glede ovog obijesnog parničenja, nažalost protiv toga nekog ekspresnog rješenja nema, osim u dijelu koji se tiče kaznenog, jer ako vas tamo netko lažno prijavi, može odgovarati za kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

 

Nažalost, imate susedu kakvu ni najgorem neprijatelju ne bi poželio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru

Štikle su normalne, ali baba ih čuje čim uđem u dvorište, jer živi na prozoru!

Znači stvarno ne mogu na zavod za mirovinsko?

Nekretnina nema (ima tavan,al joj je odbijene tužba za priznavanje vlasništva)

od pokretnina: vjerojatno TV, frižider...pa to se sigurno ne može ovršiti, jelda?A mačke da ni ne spominjem....Doduše, ima neke kamere na ulazu (da me kad hodam u tenisicama barem vidi ako me već ne čuje), procijenjena vrijednost oko 5.000 Kuna. A možda bi ju trebala tužiti za deložciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o zgradi u centru Zagreba u dvorištu. Zgrada je izvorna (prema postojećoj građevinskoj dozvoli) prizemnica. Suvlasnici su ja u 1/2 dijela i u susjed pored mene u prizemlju u 1/2 dijela. Prednica babe (njezina pokojna majka) je prodala tu dvorišnu zgradu, i nakon toga (nakon što su u gruntovnici bili upisani novi vlasnici) skinula krov za prizmemnice i izgradila kat. Prednica (babina mama) je svojedobno (ja još nisam bila ugledala svjetlo života) tužila moje prednike/odn. vlasnike prije mene za priznavanje vlasništva koji je pravomoćno izgubila jer je kat izgraila bez suvlasnika. Kada je umrla, ovoj gore je trebalo punih 7 godina da pronađe oporuku svoje mame kojom joj, kako lijepo u njoj stoji, ostavlja vanjknjižni stan. I onda je eto ona mene i suvlasnika tužila za priznavanje pa je odbijena jer je već presuđena stvr, a u presudi stoji da pravo valsništva nije mogla steći ni dosjelošću jer joj j cijelo vrijeme osporavano vlasnitštvo. Problem je što meni u jednom dijelu stana u prizemlju prodiru oborinse vode, a baba ne da ni blizu gore (zato kamere). Odvjetnik mi j rekao da bi ju trebala tužiti za uspstavu ranjeg stanja (rušenje kata i vraćanje krova nad prizemlje).Ali kakvi su izgledi takve tužbe? Nije li bolje tužiti za deložaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U biti se ovdje radi o nadogradnji nekretnine nakon što je prodana novim vlasnicima. U tom pogledu ističem odredbu čl. 156. ZV-a, kojom je jasno određeno kako se nadogradnjom nikako ne može steći pravo vlasništva, a pravo na naknadu troškova nadogradnje procjenjuje se prema pravilima obveznog prava.

 

Prema ovome, smatram da imate osnove zahtijevati predaju u posjed tavanskog stana uz potraživanje iseljenja dotične gospođe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija