Jump to content

Ima li policija pravo na oduzimanje predmeta


Filipal

Preporučene objave

Pozdrav,

prije 4 mjeseca smo kupili novi mobitel preko oglasnika i uz njega smo dobili račun. Nazvao nas je djelatnik iz policije i traži da predamo predmet jer je predmet kaznenog djela prevare. Naime, neka firma je od druge firme podigla robu a istu nije platila. Račun je izdala tvrtka koja je oštećena a kao kupac se navodi druga tvrtka. Mi smo uređaj kupili od treće osobe. Da li smo dužni predati mobitel, imamo li pravo tražiti vračanje uređaja ili novca i od koga?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, imaju pravo oduzeti vam taj mobitel.

 

Mobitel će se čuvati dok traje sud, a ako sud tako odredi, može vam biti i vraćen. Međutim, em su šanse za to male, em će postupak sigurno trajati dosta dugo.

 

Što se tiče povrata novca, morat ćete privatno tužiti onoga tko vam ga je prodao. Jedino ne znam možete li ići s odštetnim zahtjevom u sklopu ovog postupka za prijevaru. Mislim da ne, ali naletit će netko tko zna sigurno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novi mobitel je 1600kn.

Ako dobro shvaćam, račun ne znaći ništa. Dakle ako kupim gorivo na benziskoj a ta ista benziska nije platila dobavljaču, policija ima prava izvlačiti ga iz mog automobila ili uzeti mi namještaj, namirnice....

I koji je smisao oduzimanja? U ovom stanju ne vrijedi ni 800kn. Nakon što završi sudski postupak od njega neće imati koristi niti oštećena firma jer tada neće vrijediti ni 100kn. Za privatnu tužbu moram platiti 1000kn koje vjerojatno nikada neću vidjeti, kao uostalom niti 1500kn za mobitel niti mobitel.

Zar je to tako regulirano zakonom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija