Davor89 objavljeno: 3. veljača 2016. Dijeli objavljeno: 3. veljača 2016. Poštovani, imam pitanje glede obračuna place za vrijeme bolovanja od 3 dana zbog djeteta starog godinu i pol. Dakle moja placa neto iznosi 5.500 kn ali kad mi se dijete razbolilo bila sam primorana ostati s njim doma i poslodavac mi je umanjio placu za 350 kn pa molim odgovor zar nisam trebala dobiti 100% placu?! Hvala vam puno na odgovoru. Sonja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Potočnica odgovoreno: 3. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2016. Sa stranice HZZO-a: "Privremena nesposobnost za rad radi njege osigurane osobe - djeteta do navršenih 3 godine starosti: Pravo na naknadu plaće traje za svaku utvrđenu bolest najviše do 60 radnih dana. Naknada plaće iznosi 100% od osnovice za naknadu i od prvog dana ju obračunava i isplaćuje poslodavac, ali na teret sredstava HZZO-a, s time da ne može iznositi više od 4.257,28 kuna." Tako da da - 100%, ali ne više od 4.257, 28kn. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Davor89 odgovoreno: 3. veljača 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2016. Hvala Vam na informaciji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.