Jump to content

Zahtjev za obnovu postupka i pohrana dokaza sa suđenja


Miss.Poppins

Preporučene objave

Suprug je na odsluženju kazne i traži obnovu postupka, no u spisu sa suđenja nema cd-a s tonskim zapisom prisluskivanih razgovora na temelju kojih je osuđen. Postoje transkripti razgovora, no u njima je segment razgovora koji bi mu mogao ici u prilog prenesen kao nerazumljiv. Gdje se pohranjuju takvi cd-i koristeni kao dokaz u vec zavrsenim sudskim postupcima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tesko mi je odgovoriti na to pitanje. Dijelom zbog toga sto je zastupan po sluzbenoj duznosti, a osoba koja ga je branila se nije previse angazirala oko slucaja. Snimka je pustana na sudjenju i jasno se culo sto se govori na snimci, cak je i sutkinja napravila izrazito ekspresivnu grimasu, no u konacnici ni ona ni suprugova odvjetnica nisu reagirale na to sto je u transkriptu taj dio razgovora ocijenjen kao nerazumljiv. Dijelom i zbog toga sto suprug ima blazih kognitivnih i bihevoralnih poteskoca, koje se narocito javljaju u stresnim situacijama. Odvjetnica se nije na to pozvala ni kasnije, u pisanju zalbe na presudu. Sada je vjerojatno kasno, zahtjevi za obnovom postupka se navodno iznimno rijetko uvazavaju, narocito sto ovdje nije rijec o novom dokazu koji vec nije bio razmatran tokom prvotnog procesa.

 

Ažurirano

 

U svakom slucaju, hvala na informaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato sam i postavio upit, biti će problem to prezentirati kao novu okolnost i šanse za prihvaćanjem zahtjeva za obnovom postupka su vrlo male.

 

A o obrani ex offo, mogu samo reći - koliko para, toliko muzike. Nažalost. Javna je tajna da se obrane po službenoj dužnosti plaćaju sa deeeebelim zakašnjenjem (plus što je sama nagrada umanjena i to za čak 70% ! Tarife), pa nema motiva kod tih ljudi za kvalitetan rad, konačno imate i odvjetnike koji to ne žele raditi, ali eto prije ili kasnije po rotaciji ćete doći na red i onda imamo to što imamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija