Jump to content

Zemljište sa tri vlasnika...


skurinje051

Preporučene objave

Naime,

pred 15-ak godina smo nasljedili zemlju ja, moja sestra i valjda naš neki rođak za kojeg ne znamo ni da li je živ jer je davnih 70-ih godina otišao za Australiju i svi moji pokušaji da dođemo u kontakt nisu urodili ničim.Za njega ko da nitko nije čuo. Obzirom da bi sestra i ja nešto htjeli sa zemljom(možda i prodati) volio bi da me netko uputi što i kako dalje.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.:svejk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da bi sestra i ja nešto htjeli sa zemljom(možda i prodati) volio bi da

mak na konac sestra i Vi možete prodati svoje suvlasničke dijelove(pod uvjetom da pronađete kupca),no takvom prodajom novi vlasnik(eventualni kupac)stupa u vaš pravni položaj,odnosno on bi bio suvlasnik sa tim vašim rođakom.

Najbolje rješenje je svakako pronaći trećeg suvlasnika ili njegove pravne sljednike pa sporazumno izvršiti diobu u svrhu izdvajanja svog suvlasničkog dijela na kojem bi imali pravo vlasništva u omjeru 1/1,u suprotnom bi morali pokrenuti postupak u izvanparnici radi razvrgnuća(podjele)suvlasništva,slijedom čega bi se u takvom postupku vašem rođaku morao postaviti privremeni skrbnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija