Jump to content

molim vas za savjet


LANA15

Preporučene objave

Bivši muz psihicki maltretira naseg sina. Sin nam ima 9 godina i jako je teško podneo rastavu braka ,ide redovito psihologu na razgovor u bolnicu.

Otac je dobio viđanja utorkom i četvrtkom od 17-19h..(to nikada nije ispostovao) i svaki drugi vikend toga se stvarno pridrzava..

Veliki problem je u tome sto ga svaki vikend ostavi samoga tj sa njegovom novom suprugom ili sa bakom i on odlazi u noćni zivot a dijete zove majku na mobitel plače i zeli kući..kada majka reagira i pošalje poruku ocu da je sin zvao i da plače,on naravno zaprijeti sinu da ce dobiti batine ako i dalje bude zvao majku..te se jadno djete boji..uglavnom zalosno..i tako skoro svaki put..znaci on nije sa ocem nego nekom njemu nepoznatom osobom..Otac se nemoze pridrzavati samo ta dva dana i provesti vrijeme sa djetetom..molim vas za pomoc,kome se trebam obratiti da upozori neodgovornog oca na njegovo ponašanje??? mislila sam otici na centar za socijalnu skrb i tamo ga prijaviti..unaprijed zahvaljujem na odgovorima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac se nemoze pridrzavati samo ta dva dana i provesti vrijeme sa djetetom..molim vas za pomoc,kome se trebam obratiti da upozori neodgovornog oca na njegovo ponašanje??? mislila sam otici na centar za socijalnu skrb i tamo ga prijaviti..unaprijed zahvaljujem na odgovorima..

 

Prijavite CZSS .

Najbolje da pisanim putem opišete što se događa. Budite suzdržani u kritici 'bivšeg', i usredotočite se na to da takvo ponašanje nije u interesu djeteta.

Predložite da se dogovore neki drugi termini, koji ocu odgovaraju.

Tako ćete prebaciti 'lopticu' na njegovu stranu, a vi izbjegavate mogućnost da vas optuži za malicioznost i lažne prijave.

Pa ako on ne prihvati da se bavi djetetom, onda neka se ne čudi kada mu se ograniči vrijeme susreta i druženja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav moj suprug je na izdrzavanju kazne zatvora on. To djelo nije pocinijo

Nego njegovi roditelji naravno mi nismo s njegovim roditeljima u dobrim odnosima njegova mama konstantno nam se petlja u zivot namucili smo se i financiski i psihicki s njegovom mamom ja sam prije uvjek popustala malo bude dobro onda opet po starom ja i suprug imamo djecu i sad kad je zavrsijo u zatvoru zbog svojih roditelja i kad sam ostala sama s bebom od tri mjeseca i djetetom invalidom starim 11g znaci sve obaveze s nosim ja sama bez i cije pomoci konacno sam odlucila da ne zelim vise popustati suprugu i da jednostavno vise nemam snage i njegovu mamu ne zelim u svom zivotu hocu miran zivot bez lazi i spletki i sad trazim vas savjet jer nakon toga svega moj suprug kaze kad izade da bi porazgovarao sa svojom mamom a ja znam kako ce to zavrsiti opet moja mama znaci ja bi opet zivjela pakao nakon toga svega sto da ucinim hvala

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih se razvela ne zivim sa svekrvom. Imamo svoju kucu ali u istom smo selu ja sam trazila savjet dali trebam suprugu to do pustit da ide kod svoje mame nakon svega jer zbog nje je u pritvoru ja takvu zenu ne zelim u svojoj kuci koja bih mi dolazila svaki dan i uvjek bi izbijo neki problem molim vas sto da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Postovani htjela sam vas pitati.zavrsio mi je razvod braka.u braku superug bicsi i ja imamo jedino stecen auto koji je pod kreditom i moja bivsa odvjetnoca je rekla da ja nemam pravo trazit nista oz tog auta da me isplati.imam li pravo na to?jos mi je rekla da mogu uzet auto ali da ja nastavim otplacivat kredit a ja nigdje ne radim i nemam za to da otplacujem kredit.kada sam ga pitala kako da vodim dijete u vrtic rekao je pjeske 3 km da idem s djetetom i uzeo auto.skrbnistvo nad djetetom je pripalo meni.kredit auta glasi na njega i on otplacuje auto.ali sam ja prije u nas bivsi auto ulozila moj auto koji sam imala prije braka.sto znaci da je dio i u tom autu sto on sad vozi.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko automobil nije stečen sredstvima koje ne predstavljaju bračnu stečevinu, onda isti čini bračnu stečevinu u kojoj, ako se drugačije nisu dogovorili, bračni drugovi imaju po 1/2 dijela. Ali isto vrijedi i za kredit, koji se također dijeli na pola.

 

Najbolji način je dogovor, jer auto nije zemljište koje možete podijeliti na pola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam cula da mogu trazit auto ali da ga ja moram nastavit otplacivat a rata je 2400kn.tako da to ne mogu jer je puno i ja nigdje ne radim

...

A on toliko i ne vozi auto ali ne zeli nikakav dogovor.jer govori da ga on otplacuje i da djetetu i meni ne da auto

 

Oprostite, ali kakav bi to po vama bio dogovor?

Da on ispuni sve vaše želje, to onda nije dogovor , zar ne? Ako vam ne pokloni auto i ne nastavi ga on otplaćivati, onda je pokvareni gad?

Rata 2400 kuna - na koliko godina?

 

Ne ulazim u ostatak priče, a vaša odvjetnica koja bolje znade okolnosti vam je rekla da nemate pravo na auto.

 

Ne znam ni kakvo je njegovo financijsko stanje, ali ako nije baš jako loše, mogli ste se dogovoriti da vam kupi kakav stari auto - sada se nađe sasvim pristojnih auta za cca 1000 €.

Uostalom, ako ne radite i doma ste, zašto morate voditi dijete u vrtić?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ali sam ja prije u nas bivsi auto ulozila moj auto koji sam imala prije braka.sto znaci da je dio i u tom autu sto on sad vozi.hvala

 

Ovo ste jako nezgrapno opisali a što bi moglo biti bitno oko onoga što vas mući.

Naime, ako prtpostavimo da ste SVOJ auto, koji ste imali prije ulaska u brak, založili kao staro za novo radi kupnje novog auta trebali bi imati pravo u podjeli imovine na povrat tih sredstava kao i na polovicu uloženoga u novi auto do dana kada je prestao vaš zajednički život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija