Jump to content

Sporno vlasništvo nekretnine


Cat1605

Preporučene objave

2010. godine prijatelj kupuje nekretninu sa još dvije osobe (mama i kći). Na kupoprodajnom ugovoru su svo troje navedeni kao kupci.

Podiže kredit i vlasništvo poslaže na način da svako od njih troje imaju po 1/3 nekretnine.

Kredit je na njega. One su jamac i sudužnik iako nisu imale kreditnu sposobnost u tom trenutku, ali su dodane u kredit zbog vlasništva.

 

On prekida vezu sa tom curom nakon nekih godinu dana.

 

2015. godine pada dogovor da on adaptira tu nekretninu i preseli tamo sa svojom obitelji, a za uzvrat im plaća 1200,00 kn sljedećih deset godine iz ne znam kojeg razloga. Kao jer su i one nešto doprinjele oko te nekretnine. A one prenesu vlasništvo na njega jer ih ta nekretnina ne zanima, a niti ne plaćaju kredit za nju niti nikad jesu. Nit jednu kunu.

 

Ovo tele tako i napravi. Adaptira i preseli se. S obzirom da su suvlasnice u inozemstvu dogovor je bio da je prijenos vlaništva samo formalnost i da će to riješiti dok dođu doma.

 

E sada; kad su one došle doma izjavljuju da to neće ići tako lako i da žele 2400,00 mj sljedećih 10 godina. I da je to jedini način da prenesu vlasništvo na prijatelja.

 

Pitanje; s obzirom da prijatelj od prvog dana plaća kredit za tu kuću (već 66 mjeseci - još 294 mjeseca ostalo) i s obzirom da su ga ove izigrale, da li može pokrenuti kakav sudski postupak pa da se nekretnine ipak prebaci na njega odlukom suda? Bilo kakav postupak. Jer će poludjeti jer plaća kredit za nekretninu koja nikad neće biti njegova... Da i ne govorim da nema kamo sa svojima. Neplaćanje kredita mu je opcija iza zadnje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudska glupost nema granica.

Imali vaš prijatelj kakav pisani sporazum o toj isplati koji bi se mogao vezati za nekakvu kupoprodaju suvlasničkih dijelova.

 

Nema ničega što bi se moglo protumačiti kao ugovor/sporazum o kupoprodaji. Dogovor je bio usmeni.

 

Meni laiku je logično jedino sljedeće; ako gospođe žele zadržati vlasništvo nekretnine neka mu nadoknade do sad plaćen kredit za njihovu korist (2/3) i neka nastave s plaćanjem 2/3 kredita. Ako im to nije prihvatljivo (a nije) nek prenesu suvlasničke udjele na onog tko otplaćuje nekretninu. Na nekretnini postoji hipoteka naravno. Ali naravno, zakon vjerojatno nije takav... Ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako gospođe žele zadržati vlasništvo nekretnineneka mu nadoknade do sad plaćen kredit za njihovu korist(2/3) i neka nastave s plaćanjem 2/3 kredita

gledajte jednu stvar,prijatelj je sam sebi skočio u stomak,budući da te dvije dotične osobe nemoraju ništa učiniti od predloženog kako bi zadržale svoje suvlasničke dijelove,no ljudski to nije uredu sa njihove strane.

Najcrnji scenarij može biti da vaš prijatelj prestane sa plaćanjem kredita,budući da je isti osiguran hipotekom.

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2010. godine prijatelj kupuje nekretninu sa još dvije osobe (mama i kći). Na kupoprodajnom ugovoru su svo troje navedeni kao kupci...

 

...2015. godine pada dogovor da on adaptira tu nekretninu i preseli tamo sa svojom obitelji, a za uzvrat im plaća 1200,00 kn sljedećih deset godine iz ne znam kojeg razloga...

 

...Ovo tele tako i napravi...

 

Dogovor je bio usmeni.

 

 

gledajte jednu stvar,prijatelj je sam sebi skočio u stomak,budući da te dvije dotične osobe nemoraju ništa učiniti od predloženog kako bi zadržale svoje suvlasničke dijelove,no ljudski to nije uredu sa njihove strane.

Najcrnji scenarij može biti da vaš prijatelj prestane sa plaćanjem kredita,budući da je isti osiguran hipotekom.

 

Iz svega citiranog, logika i pravo nemaju nikakove veze pa je Matrixov odgovor nažalost jako realan.

 

Jedino da se "tele" proba spustiti na njihov nivo pa (čisto da vidi reakciju, a možda i nešto postigne) im jednostavno kaže da ne može pristati na novu ucjenu, ako žele da se mogu dogovoriti (papirnato) o prvoj opciji ili će jednostavno prestati plačati kredit pa neka njima sjednu na račun, pa im eto i kuća i kredit, ionako ne može i ne želi plačati kredit i još nešto pride za nešto što nikad neće biti njegovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija