1950zg objavljeno: 16. veljača 2016. Dijeli objavljeno: 16. veljača 2016. Poštovani molim vas za savjet i pomoć. Naime zanimaju me posljedice sinoćnjeg događaja u kojem sam naletio na pješaka na slabo označenom pješačkom prijelazu. Vozio sam desnom stranom ulice vjerojatno brže od ograničenja za nekih 40-50kmh i usljed blokiranja zadnjeg kotača na mokroj cesti naletio na djevojku koja je pričala na mobitel i nije me vidjela. Posjedujem vozačku dozvolu ali nemam položenu kategoriju za motor. Imam 26 godina te 0.00 alkohola u krvi i nikad nisam kažnjavan. Momentalno sam skočio djevojci u pomoć što su vidjeli i svjedoci. Djevojka je završila u bolnici sa ogrebotinama i slomljenim gležnjem te joj je napukao laptop u ruksaku. Molim vas za savjet što me očekuje po pitanju prometne kazne i eventualne privatne tužbe ozlijeđene osobe? Imam li ikakve pomoći od svog osiguranja obzirom da je motor uredno registriran na mene. Puno hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 16. veljača 2016. Ići će kazneni postupak, a sad koja kvalifikacija (namjera ili nehaj), obzirom da nemate dozvolu za motor, plus dosta veliko prekračenje i skliska cesta - mogla bi i namjera ići. Uz vaše priznanje, išla bi uvjetna osuda (ako se radi o prvom kaznenom djelu), a što se naknade štete tiče, ona ovisi o stupnju i težini ozljeda plus jasno laptop. Nemoguće precizirati u ovom trenutku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 16. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 16. veljača 2016. Imam li ikakve pomoći od svog osiguranja obzirom da je motor uredno registriran na mene.nemaš. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 17. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 17. veljača 2016. Imam li ikakve pomoći od svog osiguranja obzirom da je motor uredno registriran na mene. Da pojasnimo ovo. Kolega je rekao da nemaš pomoći. Točnije, ako bi naplata štete i išla sa police, osiguravatelj bi sve što je platio zajedno sa svim dodatnim troškovima zaračunao tebi. Zato lijepo dogovor sa žrtvom, i plati svaku razumnu cifru koju traže. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.