Jump to content

Pomoć oko zastare


Haze99

Preporučene objave

Trenutno živim i Velikoj Britaniji kao student i prijavljujem se za studentsku radnu dozvolu kao Hrvatski državljanin. Jedno od pitanja glasi "Jeste li ikad bili osuđeni za bilo koje kazneno djelo u VB ili drugdje?" I tu je moj problem.

 

U Svibnju 2012. godine, u mojoj se obitelji dogodio slučaj obiteljskog nasilja u kojem sam ja sudjelovao. Ja i član obitelji smo vikali jedan na drugoga, naguravali se, te je pao i poneki udarac. Nitko nije zadibio nikakve teže ozljede. Obojica smo odvedeni u policijsku postaju. Ja sam odveden na zdravstvenu evaluaciju gdje sam proglašen zdravim i prisebnim. Trebao sam provesti noć u pritvoru, no međutim, pustili su me da odem kući. Sutradan smo otišli na sud, dali iskaz. Pismo od suda je došlo par mjeseci kasnije. Meni je dato savjetovanje u Domu za nezbirnutu djecu, a članu obitelji novčana kazna. Bitno je dodati da sam na dan događaja bio maloljetnik, ali da je presuda nama poslana i da je moja kazna (savjetovanje) izvršeno mjesecima kasnije, kad sam bio već punoljetan.

 

Mene zanima kako i na koji način ću odgovoriti na pitanje? Ne znam razliku izmedu prekršaja i kazne, niti što to znači u mome slučaju. Nikad prije ni poslje toga nisam bio kažnjavan ni uhićen ni išta slično. Za mene je to bila greška koju sam počinio jednom i nikad više.

 

Mogu li dobiti potvrdu o nekažnjavanju i što sve ovo znači za mene? Na prijavi za posao piše da će oni izvršiti kriminalnu provjeru nad svim kandidatima. Molim nekog da mi sve ovo objasni. Jako mi je hitno.

 

Mnogo hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija