Jump to content

Potpuna nesposobnost za rad

tejma

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Vidio sam više sličnih tema, no niti jednu koja bi mi upotpunosti pomogla, stoga pišem ovu novu temu, i molim bilo koga tko može pomoći da pomogne.

Da pojasnim situaciju, dakle moja majka obolila je od raka na želucu te je prošle godine izvedena gastrektomija( u potpunosti ), nakon toga prošla je 6 ciklusa kemoterapije, i sada je u fazi oporavka, bila je na vještačenju za utvrđivanje stupnja invaliditeta, nakon čega je došlo sljedeće rješenje(ukratko); invaliditet III stupnja, potpuna radna nesposobnost i zakazano novo vještačenje za siječanj 2018. godine.Moje pitanje jest da li će biti poslana u "prisilnu mirovinu", budući da je stvarno privremeno nesposobna za rad( no uvjerena je da će kroz neko vrijeme, nakon oporavka biti ponovno sposobna za rad, uz neke prilagodbe). Da li je ta potpuna nesposobnost za rad trajna ili privremena(tj. da li se kroz neko vrijeme to može promijeniti)? Budući da joj se bliži izlaz pred liječničku komisiju( da li liječnička komisija odlučuje o invalidnosti, ili samo o nastavku bolovanja) zanima me koja je uloga doktora opće prakse?

Unaprijed puno hvala, zaista neznam više kome se obratiti, poslao sam mail na adresu pučke pravobraniteljice, pravobraniteljice za invalide, zvao mirovinsko osiguranje, socijalno, uglavnom nitko ništa nezna i nitko ne daje konkretne odgovore, i svi me šalju jedni drugima.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija